Media/TV

A murit Moni Bordeianu din trupa Phoenix

A murit Moni Bordeianu din trupa Phoenix

Este doliu în lumea muzicii din România, după ce a murit Moni Bordeianu, primul solist și unul dintre fondatorii trupei Phoenix. S-a stins din viață la 75 de ani, iar vestea morții a fost dată de Nicu Covaci, fost coleg și bun prieten.

Moni Bordeianu a murit la 75 de ani, lăsând un gol imens atât în sufletele celor care l-au cunoscut, dar și în inimile celor care l-au îndrăgit. Nicu Covaci a postat pe Facebook un mesaj, atunci când a anunțat moartea fostului coleg, dar și a bunului lui prieten.

Moni Bordeianu, primul solist și unul dintre fondatorii trupei Phoenix a murit la 75 de ani

Pe 26 februarie, Moni Bordeianu urma să împlinească 76 de ani, dar a murit în urmă cu câteva zile, mai exact pe 6 februarie 2024, anunțul fiind făcut de Nicu Covaci. În ultimii ani, regretatul artist a apărut tot mai rar, asta după ce s-a confruntat cu probleme de sănătate serioase. Piciorul i-a fost amputat, în urmă cu ceva timp, ca urmare a complicațiile apărute din cauza diabetului.

„A plecat să deschidă alt drum cel care l-a deschis pe primul…Îți mulțumim, Moni, pentru că ceea ce avem acum tu ai început!
Pe un munte, într-o țară
foarte-ndepărtată
sta un om cu ochii-nchiși
și spune ce ne-așteaptă.
Lumea nu-l asculta
îl crede un nebun,
căci vorbele lui sunt
ca niște lovituri de tun.
El sta singur și liniștit
Dar în ochii lui închiși
Vede al lumii asfințit
Nebunul cu ochii lui închiși
Zilele trec una după alta
sus pe munte
și vocea lui se aude clar,
spunând foarte multe.
Lumea cea întreagă
nu se-oprește să-l asculte
îl vede un nebun ce-ndruga
multe vorbe-absurde!”, a scris Nicu Covaci, într-o postare de pe Facebook.

Moni Bordeianu s-a alăturat trupei Phoenix încă de la începuturi

Trupa Phoenix, cunoscută la începuturi, Sfinții din Timișoara, a fost înființată de Moni Bordeianu și Nicu Covaci. Cei doi au compus cele mai multe melodii care au adus succesul trupei. Chiar dacă în Moni Bordeianu a plecat în Statele Unite ale Americii, a rămas în continuare bun prieten cu Nicu Covaci, alături de care avea să urce, din nou, pe scenă, după 1977 până în 1978, când trupa s-a destrămat.

Continue Reading
To Top