Săli de fitness închise! ANPC a trimis câteva zeci de echipe pe teren

Economic

Săli de fitness închise! ANPC a trimis câteva zeci de echipe pe teren

Săli de fitness închise! ANPC a trimis câteva zeci de echipe pe teren

ANPC a efectuat o serie de controale la sălile de fitness World Class din București. O parte dintre acestea au fost închise.

„Bună! Regreăm să te anunțăm că locația World Class a fost închisă temporar prin decizia ANPC. Revenim cu vești și îți mulțumim pentru înțelegere!” a fost mesajul pe care mulți pasionați de fitness l-au primit azi.

Acesta a venit după seria de controale efectuate azi la sălile din București.

ANPC a închis o parte dintre sălile World Class din București

„O să vă confirm ca sunt niște controale în derulare. Ce săli au fost închise o să dăm ulterior, în cursul zilei de astăzi. Tot ce pot să vă spun în acest moment este că are loc un control”, a declarat directorul ANPC, Paul Anghel, pentru Fanatik.

Iar Horia Constantinescu, președintele ANPC, a spus că: „Avem o acțiune în desfășurare. Sunt câteva zeci de echipe pe teren, nu știu ce face fiecare dintre acestea. Aflu la finalul zilei de lucru”.

33 de locații World Class sunt în București. În total, în țară sunt 45 de cluburi

World Class oferă 5 categorii de abonamente, cu prețuri cuprinse între 517 euro și 1.258 de euro pe an.

Cifre alarmante pentru România: unu din doi români n-a făcut niciodată activități fizice!

Potrivit unor date din 2023, peste 800.000 de români sunt abonați ai unei săli de fitness, dar avem cel mai mic procent din Uniunea Europeană în dreptul celor care fac mișcare! Într-un raport al Organizației Mondiale a Sănătății, 58% dintre adulții de la noi sunt supraponderali.

Statistica e alarmantă când vine vorba de procentul românilor care practică sport în mod regulat. Conform datelor celor de la Comisia Europeană la nivelul întregii Uniuni, România este ultima în clasament, alături de Polonia. Chiar dacă la nivelul întregii țări sunt mii de săli de fitness, Bucureștiul fiind lider, urmat de Constanța, Cluj-Napoca, Timișoara și Iași, foarte puțini români aleg să meargă la sală: doar 9%!

Cei mai mulți fac sport în propria locuință (58%), în aer liber (22%), iar 18% consideră că drumul de acasă spre serviciu e mișcarea necesară pentru fiecare zi.

Într-o analiză a celor de la Ziarul Financiar care citează un raport al Comisiei Europene, românii practică sportul cel mai mult pentru îmbunătățirea stării de sănătate (31%). Apoi 26% pentru relaxare, 25% pentru ameliorarea condiției fizice, 22% pentru a ține sub control greutatea, iar 20% pentru îmbunătățirea performanțelor fizice și ameliorarea aspectului fizic. Doar 15% fac sport pentru distracție. La nivelul întregii țări sunt înregistrate 8.000 de societăți care au ca domeniu de activitate centrele de fitness.

Continue Reading
To Top