Știri interne

Un nou faliment de răsunet în România. Compania pentru care lucrau 12.000 de oameni va fi dizolvată

Un nou faliment de răsunet în România. Compania pentru care lucrau 12.000 de oameni va fi dizolvată

Brokerul de asigurare al Poștei Române, fondat în octombrie 2014, cu implicarea a 12.000 de factori poștali în calitate de agenți de brokeraj, se află acum într-o situație de faliment, potrivit informațiilor prezentate de Profit.ro.

În urmă cu aproximativ un an, Profit.ro a raportat că PRBA a fost plasată în procedura de insolvență, în urma acceptării unei cereri depuse de către Roel SRL București, care a revendicat o sumă de 77.671 de lei. Decizia instanței a fost contestată în acel moment de către broker, care este controlat integral de către Poșta Română.

În prezent, lichidatorul judiciar al brokerului Poștei Române va fi Aktiv Lex Insolvență SPRL.

Poșta Română a comunicat pentru Profit.ro, în primăvara anului 2023, că a depus o cerere de repunere în termen, urmând să-și exprime ulterior punctul de vedere cu privire la cererea de insolvență, în funcție de decizia instanței.

Fondată în 2013, societatea PRBA și-a început activitatea în octombrie 2014, imediat după ce a primit autorizația de funcționare de la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF). La momentul lansării, reprezentanții Poștei Române și ai fostului Minister al Comunicațiilor, acționarul majoritar al operatorului național poștal, exprimau încredere și optimism, anticipând că PRBA va deveni lider de piață în următoarele 12 luni.

Continue Reading
To Top