Media/TV
Rețetă de gogoși Chef Sorin Bontea VIDEO
Chef Sorin Bontea prezinta rețeta de Gogoși Pufoase moștenită de la mama lui. Reteta explicată pas cu pas video și foto.
Reteță de gogoși realizată de Chef Sorin Bontea, care-și amintește de deliciosul desert care lui îi place să aibă la mijloc acea linie galbenă. Rețeta o are de la mama lui și spune că-i lasă gura apă numai când se gândește la ele.
Ingredinte Gogoși Chef Sorin Bontea
Sorin Bontea spune că face aceeași rețetă de gogoși pe care a moștenit-o de la mama sa, iată care sunt ingredientele necesare.
- 500 grame de făină
- 2 ouă
- 100 grame de zahăr
- 80 grame de unt topit
- Coajă de lămâie și portocală rasă și uscată
- 11 grame de drojdie
- Un pic de sare
- Esență de vanilie sau extract de vanilie
- 250 de militri de lapte căldut
Mod de preparare Gogoși Sorin Bontea
Sorin bontea a explicat care este modul de prepare al gogoșilor, acesta este unul foarte simplu. El prentru frământare a utilizat un robot de bucutărie, dar acestea se pot frământa și cu mana până când aluatul se dezlipește de castron.
Se pune zaharul, drojdia și laptele caldut. Apoi se adaugă coaja de portocală și coaja de lămâie.
Notă: Laptele căldut trebuie să fie călâi spre cald, în niciun caz fierbinte.
Laptepe fiind cald hidratează, se amestecă puțin îngredintele pentru a se dizolva complet.
Chef Sorin Bontea vă recomandă să folosiți un tel pentru amestecarea primelor îngrediente, pentru că dizolvarea se face mai rapid.
Imediat dupa ce ați amestecat primele ingrediente pentru rețeta de Gogoși a lui Sorin Bontea, trebuie lăsată compoziția 10-15 minute ca drojdia să se activeze.
Semnul că drojdia a fost activată este că la suprafrața castronului sau a vasului de lucru apar bule mari și pare că se umflă compoziția.
Pasul 2 – Mod de preparare și frământare
Se adaugă puțină sare, extractul de vanilie, untul topip și cele două ouă. Coținutul se mixează cu ajutorul mixerului sau a robotului de bucătărie. De asemenea poate fi amestat cu un tel pentru ca compoziția să se omogenizeze.
Imediat după aceea Chef Bontea a adaugat pentru gogoșile lui pufoase 50 de grame de făină și mai apoi restul și l-a lăsat la frământat.
Dacă frământați cu mâna aluatul trebuie frământat până când se dezlipeste usor de pereții vasului unde este aluatul. Atenție, luatul de gogoși trebuie să fie moale. Altfel, gogoșile vor fi tari.
Aluatul la final trebuie să arate așa.
Coca formată după frământare se pune pe masă și peste aceasta se pune o lingură de ulei pentru a evita lipirea excesivă a aluatului de blat.
Se mai frământă puțin după ce s-a pus uleiul și pune la dispozit 60 de minute. Dospirea sau punerea la crescut se face într-un bol într-o camera sau bucătărie unde temperatura este caldă. Castronul se acoperă cu o folie de plastic și se așteaptă 60 de minute, iar rezultatul trebuie să arate ca în poza de mai jos.
Practic regula de baza a deserturilor pe bază de drojdie este ca acestea să își dubleze cantitatea după cele 60 de minute de stat la crescut.
Sorin Bontea spune că coca trebuie intinsă pe masă și adusă la o grosime de 1-1,5 centrimetri maxim. Și pe blat si peste se presară puțină faină pentru a fi mai ușor de manipulat aluatul de Gogoși.
Imediat după ce ați adus aluatul la 1-1,5 cm puteți tăia gogoșile cu o cană rotundă sau o form de ceramică, la dimenisiunea dorintă. Recomandarea să fie tăiate cu o cană sau forma de ceramică de dimensiunea unei căni de ceai.
După ce ați terminat de tăiat goșile, acoperițile cu o folilie de plastic și lășați-le la dospit încă 30-30 de minute, vă sfătuieste Chef Sorin Bontea.
Mod de preparare
Imediat după gogoșile au dospit, se pregătește o tigaie adâncă cu o suficientă cantitate de ulei care se pune la incins. Când uleiul este suficient de incins se pun gogoșile la prăjit.
Gogoșile se prăjesc două trei minute pe o parte, 2-3 minute pe cealalta parte până când prind o culoare aurie.
După coacere gogoșile se asează pe o farfurie cu servețele tapetată pentru a absorbi uleiul în exces.
Rețetă video: Gogoși pufoase, rețeta lui Chef Sorin Bontea
Urmăriți rețeta în format video.
Sursa rețetă: Facebook Sorin Bontea
Raileanu silvica
1 februarie 2021 at 14:14
Super,minunate felicitari domnule bontea, tot ce faceti va ese foarte bine,MULT succes in continuare!
cristian
3 februarie 2021 at 11:42
Articol scris de o diletanta, certata cu limba romana si ortografia acesteia, tipic romanesc. Rusine.