metrorex cere eliberarea spatiilor comerciale
Sursa foto: Mihai Petre

Știri interne

Metrorex anunță că spațiile comerciale trebuie eliberate. Ele pun în pericol siguranța călătoriilor

Metrorex cere eliberarea spațiilor comerciale din 2 aprilie. Contractele de închiriere au fost suspendate din 2018.

Comercianții din spațiile de la metrou trebuie să elibereze incinta. Metrorex a anunțat joi că magazinele, patiseriile, orice punct de vânzare din subteran trebuie închis. Decizia firmei de transport a venit pe fondul siguranței călătoriilor. Corpul de Control care a efectuat analize a decis că aceste spații pun în pericol siguranța cetățenilor în caz de accidente.

Mai mult, potrivit raportului multe spații construite după anul 2010 nu au avizul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU). În urma analizei s-a descoperit că spațiile erau închiriate ilegal, statutul Metrorex interzice subînchirerea lor. Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă a precizat că aceste deficiențe esrau cunoscute, dar nu s-a luat nicio măsură până acum.

Metrorex a anunțat că că spațiile comerciale trebuie eliberate. Termenul final pentru evacuare este 2 aprilie 2021

Dacă erai obișnuit ca în drumul cu metroul să îți iei o gustare sau să bei cafeaua de dimineață, află că de la 2 aprilie acest lucru nu va mai fi posibil. Compania Metrorex a anunțat astăzi că toate spațiile de comercializare din incinta metroului trebuie eliberate până luna viitoare. Decizia companiei vine după ce s-a efectuat o analiză pe teren care a concluzionat că acele spații pot pune siguranța oamenilor în pericol. Ăn cazul unui incendiu evacuarea și stingerea focului poate fi împiedicată de resprectivele centre.

Măsura se va aplica atât spațiilor amplasate în subteran cât și celor de la ieșirea din metrou. Compania a notificat deja firma care admnistrează spațiile pentru a elibera în regim de urgență incintele. Compania de transport a mai făcut asemenea sesizări, dar expirarea contractului cu frima care administrează locațiile le-a dat un motiv în plus pentru a urgenta evacuarea.

“Mai mult, acestea creează un mediu nefavorabil pentru publicul călător prin aglomerarea mărfurilor în afara spaţiului comercial, supraaglomerarea cu mărfuri combustibile, băuturi alcoolice şi comercializarea produselor de patiserie. Precizăm că Metrorex nu va ezita să ia toate măsurile ce se impun pentru a reda publicului călător condiţii de transport civilizate, în siguranţă şi în conformitate cu standardele europene”, transmite compania Metrorex.

Contractele de închiriere a spațiilor au fost subevaluate

Contractele de închiriere a spațiilor au fost subevaluate. S-a propus organelor de urmărire penală cercetarea cu privire la faptele „in rem”

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă a confirmat că încheierea contractelor aduc un deficit bugetar companiei de transport. Tot el a anunțat că termenii contractuali au expirat din anul 2018, dar firma ocupă abuziv acele spații. O altă neregulă este legată de faptul că firma subînchiriază către terţi, deşi statutul Metrorex interzice subînchirierea lor.

Tot ministrul a anunțat că acest contract face obiectul unui proces. Metrorex are misiunea să urgențeze toate procedurile legale pentru a elibera spațiile comerciale. O altă problemă ridicată în urma controlului efectuat a fost legată de avizele ISU. Toate spațiile care au fost construite după 2010 nu a aviz de funcționare, fiind un pericol real pentru cetățeni.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top