Știri interne
Bureștenii au din nou probleme cu apa caldă. Avaria a ținut mai multe zile
După mai multe zile în care locuitorii capitalei nu au avut apă caldă și căldură, CET Sud este tot nefuncțională. Sute de blocuri din sectoarele 2 și 3 au fost afectate. Nici cei din sectoarele 4 și 5 nu au scăpat.
Primele probleme au apărut pe 31 martie, iar oficiali au anunțat că până pe 1 aprilie probleme ar fi trebui să fie rezolvată. Astăzi, 3 aprilie locuitorii din mai multe blocuri ale capitalei se confruntă cu lipsa apei. Compania Termoenergetica a publicat lista cu străzile avariate.
Bureștenii au din nou probleme cu apa caldă. Care sunt zonele afectate
Primele avarii recente au avut loc joi când sectoarele 2 și 3 ale Capitalei au rămas fără apă caldă și căldură. Din cauza unei avarii la CET Sud mai multi cetățeni au trebuit să găsească alte modalități de încălzire. Atunci autoritățile au anunațat că situația ar putea revenii la normal în decurusul serii.
„Până diseară vom reveni în parametri normali. În cursul nopții se va simți cu siguranță. Știți foarte bine inerția sistemului, treptat se reintră în normal. Referitor la blocuri, sunt afectate sectoarele 2 și 3. Avaria a avut loc în curtea CET-ului. Rețeaua care pleacă din CET către Termoenergetica a pocnit în curtea CET-ului. Așa cum sunt avarii pe magistrale în oraș, de data aceasta, din păcate, a existat o spărtură foarte mare în curtea CET-ului„, a declarat administratorul special al ELCEN, Claudiu Crețu.
O nouă avarie la CET Sud. Vezi lista completă a străzilor afectate
Astăzi, 3 aprilie 2021 cetățenii se confruntă cu o nouă avarie. Cei mai afectați sunt cetățenii sectoarelor 2 și 3. Afectate sunt și câteva zeci de blocuri din Sectoarele 4 și 5, pentru mai multe amânunte puteți verifica lista completă. În sectoarele 4 şi 6 problemele vor fi remediate mai repede, în cursul zilei de sâmbătă, iar în sectorul 5 la miezul nopţii, blocurile fiind afectate tot de avaria de la CET Sud.
În declarațiile de joi, Claudiu Crețu a atras atenția asupra nevoii de a investi în acest proiect. El a mai spu că lipsa de investiții din acest sector se simte în fiecare iarnă. A mai declarat că sistemul a fost proiectet să reziste maxim 30 de ani, dar este funcțional de 60-70 fără a se fi făcut modernizări.
„Este nevoie de investiții, trebuie alocate sume consistente pentru a putea avea un sistem și în următorii zeci de ani. Acesta a rezistat 60-70 de ani, în condițiile în care era proiectat doar pentru 30. Acum își arată limitele și trebuie să-l modernizăm pentru a avea un oraș normal, cu aer curat”, a declarat administratorul special al ELCEN, Claudiu Crețu, la Digi 24.
În 2013, CET Titan a fost dezafectat, iar de atunci alimentarea se face din CET Sud, care se află la distanță foarte mare. În plus, starea precară a conductelor face ca apa să se răcească și mai mult până ajunge în zona respectivă.