Românii o duc mai prost, dar băncile prosperă. Explicația

Economic

Românii o duc mai prost, dar băncile prosperă. Explicația

Românii o duc mai prost, dar băncile prosperă. Explicația

România trece printr-un impas economic grav. Milioane de oameni stau acasă, sute de mii sunt în șomaj tehnic și alte câteva mii și-au pierdut definitiv locul de muncă. Ca în orice criză băncile prosperă, prin credite, comisioane, dar secretul din 2020 au fost: majorarea tranzacțiilor au fost cu cardul.

Tranzacțiile cu cardul au crescut cu 10%

Conform unui articol publicat de Hotnews, tranzacțiile cu cardul au crescut în luna iulie 2020, conforma analizei făcute de jurnaliști. Motivul pentru care s-au înregistrat aceste creșteri au fost și sfaturile venite atât de la autorități, cât și de la comercianți pentru a evita atingerea banilor în contextul epidemiologic în care întreaga lume se află.

Așadar, explicația profiturilor băncilor chiar și de două ori față de anul fiscal 2019.

Ziarul financiar: Topul celor mai profitabile bănci mari în primele nouă luni din 2020: câştigurile cumulate ale primelor cinci bănci se apropie de 3,5 mld. lei, adică 78% din câştigul total al sistemului bancar

Zf.ro a publicat un top al băncilor chiar și-au dublat cifra de afaceri în 2020, an în care, reamintim, salariile au fost mai reduse. Acest lucru a fost și posibil din cauza operațiunilor de depozite bancare. Românii au avut mai multă încredere în bănci, decât clasica soluție de a pune banii la saltea.

Iată care sunt primele 5 bănci în top după cifrele raportate curând și citate de analiza ZF.

Majoritatea băncilor mari au raportat pentru primele nouă luni din acest an profituri în scădere comparativ cu aceeaşi perioadă din 2019, în contextul efectelor crizei co­rona­virusului, care a impus consti­tuirea unor provizioane mai mari.
Majoritatea băncilor mari au raportat pentru primele nouă luni din acest an profituri în scădere comparativ cu aceeaşi perioadă din 2019, în contextul efectelor crizei co­rona­virusului, care a impus consti­tuirea unor provizioane mai mari. Sursa foto: ZF.ro

Dacă ne raportăm la întreg sistemul bancar, România are 34 de bănci comerciale, în 2020 per total profitulun profit net de aproximativ 4,5 mld. lei, în scădere cu peste 10% faţă de 2019, potrivit datelor preli­minare ale BNR, conform Ziarului Financiar, analiza completă aici.

IFN-urile prosperă și ele, tot cu dobânzi exorbitante

IFN-urile au prosperat și ele pentru că dau credite foarte rapid, chiar și persoanelor care se află cu istoric negativ în biroul de credit, dar prețul pentru această „facilitate” se traduce în dobânzi exorbitante.

Criza însă face românii să apleze la aceste instituții pentru ca au nevoie urgentă nevoie de bani, iar asta face ca afacerile de acest tip să fie extrem de profitabile.

Evoluția cursului euro în noiembrie 2020

Iată cum a evoluat moneda europeană – Euro – în luna noiembrie 2020.

Evolutia curs euro noiembrie 2020
Evolutia curs euro noiembrie 2020. Sursa: www.cursbnr.ro
Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top