Autoritățile au organizat parada de 1 decembrie restrânsă. Fară defilări, fară public
Inquam Photos / Octav Ganea

Știri interne

Autoritățile au organizat parada de 1 decembrie restrânsă. Fară defilări, fară public

Autoritățile din România au marcat Ziua Națională 1 decembrie cu o manifestație minimă la arcul de triumf din București, fară defilări ale trupelor speciale și complet interzisă prezența publicului.

Măsurile luate de organizatori au fost pentru prevenirea apariției publicului de altfel în perimetrul în care s-au organizat manifestațiile de astăzi au fost organizate zeci de filtre ale poliției pentru a nu permite accesul populație.

Dur criticate pentru că nu au lăsat românii să participe la evenimentele organizate de 1 decembrie, chiar și la Alba Iulia, orașul a fost plasat în carantină, autoritățile au explicat că aceste măsuri sunt necesare pentru a spera că de sărăbători restricțiile sunt ridicate.

Klaus Iohannis, președintele României, a susținut un discurs scurt, iar tot evenimentul a durat aproximativ 25 de minute în care s-a intonat imnul național.

Manifestări modeste de 1 decembrie

În niciun oraș din România nu au fost organizate manifestății de amploare deși unele orașe și-au dorit, însă autoritățile centrale au interzis complet orice adunări publice.

Orașele care însă organizat evenimente au fost: Arad, Timișoara, Alba Iulia, București, Cluj, Craiova, Iași și Constanța. Însă modelul a fost cel de la București, doar intonarea imnului național și un discurs din partea oficialităților locale.

Președintele României apelează la uniunea românilor

Dragi români, astăzi este nevoie, la fel ca în importantele momentele pe care le cinstim de Ziua Naţională, de implicarea fiecăruia dintre noi. Scopul nostru trebuie să fie sprijinirea eforturilor în vederea depăşirii acestei perioade pline de provocări şi implicarea într-un nou angajament pentru viitor. Nu va fi uşor, dar sunt sigur că împreună, cu energie şi responsabilitate, vom reuşi să ne apropiem, cu fiecare zi, de o revenire la vremuri normale. În întreaga Românie am văzut poveşti copleşitoare despre oameni care îşi dau mâna pentru a-i ajuta pe ceilalţi, despre oameni care se oferă voluntari, despre oameni care donează continuu pentru spitale aflate în dificultate. Aceasta este unirea românilor din anul 2020!”, a spus şeful statului la ceremonia organizată în Capitală cu ocazia Zilei Naţionale a României.

a declarat Klaus Iohannis, conform Știrile Pro TV.

Foto:  Inquam Photos / Octav Ganea

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top