Stațiunile Montane ocupate 100% în minivacanța de 4 zile. Stațiunile mici, pline și ele
Foto: Faxnews

Economic

Stațiunile Montane ocupate 100% în minivacanța de 4 zile. Stațiunile mici, pline și ele

Românii au găsit soluția pentru a petrece cele 4 zile libere cu ocazia sărbătorilor legale din 30 noiembrie și 1 decembrie legate de weekend.

Mii de turiști au plecat încă de joi din toate colțurile României spre Valea Prahovei, dar pentru a evita raziile poliției o parte din români au ales și stațiunile mai mici.

Hotelierii și cei care oferă servicii de cazare n-au mai făcut față cererilor de cazare, locurile au fost ocupate cu mai bine de două săptămână înainte de minivacanta de 4 zile.

La Rânca au fost peste 5000 de turiști

Reprezentații unităților de cazare din Rânca spun că unitățile lor de cazare au fost ocupate în proporție de 100%, conform Mediafax.

În Valea Prahovei n-a mai fost loc de cazare încă de joi, doar vilele care se închiriau cu totul cu prețuri de peste 4000 de lei mai erau disponibile, dar s-au ocupat imediat și acestea vineri.

Grupuri de prieteni, familii s-au strâns și au petrecut românește sărbătoarea Sfântului Andrei, dar și ziua națională.

Traficul pe DN1 a fost intens în toate zilele de joi, vineri, sâmbătă și chiar și duminică.

Astăzi, 1 decembrie pe sensul Brașov – București s-au înregistrat ambuteiaje din nou pentru că cei care muncesc s-au întors înapoi în capitală.

Turiștii din stațiunile montane au avut parte și de zăpada, tunurile de zăpadă alimentau părtiile de schii și parcă pentru aceste 4 zile autoritățile au fost mai indulgente, lăsând populația să petreacă chiar și fară respectarea regulilor stricte impuse de la centru.

Prețuri de 2019 și în 2020

Turiștii au fost impresionați că atât hotelierii, patronii de restaurante și magazinele cu suveniruri nu au urcat prețurile în 2020 și le-au păstrat pe cele din 2019, motiv de mare bucurie pentru că economia n-o duce prea bine și nici bugetul familiilor.

Intervievați de reporterii Mediafax unii turiști spun că s-au distrat bine chiar și cu mască și deja au rezervat camere pentru Crăciun și Revelion.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top