Austria i-a în considerare sinucidrea asistată. Curtea Contituțională cere legiferarea

Știri externe

Austria i-a în considerare sinucidrea asistată. Curtea Contituțională cere legiferarea

Sinucidrea asistata este permisă în Europa doar în Elveția, tot mai multe state iau în considerare elaborarea unei legi, fie fundamentale, fie parte din diverse coudir în funcție de modul de organiazare al țării respective, intr-o ducerea dreptului ca un cetățean să ceară sinuciderea asistată de medici.

În România acest lucru este complet interzis conform legislației în vigoare, iar persoanele care vor să se asigure că nu vor fi un chin pentru cei dragi, că nu vor sta să sufere fară drept de a-și lua viața asistat de un corp medical.

Curtea Constituțională din Austria cere legalizarea sinuciderii asistate
Curtea Constituțională din Austria cere legalizarea sinuciderii asistate

Austria i-a în considerare sinucidrea asistată, ce are de făcut guvernul la ordinul Curții Contituționale

„Decizia de a se sinucide în deplină conştiinţă trebuie respectată de legiuitor”, a declarat în faţa jurnaliştilor preşedintele Curţii Christoph Grabenwarter, precizând că abrogarea va intra în vigoare la 31 decembrie 2021.

În traducere Curtea Contituțională cere guvernului ausriact ca până la finalul viitor, să legifereze și să creeze posibilitatea ca cetățenii țării să poată opta pentru siniciderea asitată.

Ce este sinucirea asistată și când poate fi aplicată?

Sinucidrea asistată este decizia unei persoane perfect conștiente care hoătrăște d-alungul vieții ca în cazul în care în viitor acesta devine incapabil să mai ia decizii sau în starea în care starea sa de sănătate presupune o corvoadă pentru cei dragi, pe baza unui contract de sinucidere asistată sau testament, cel care a cerut asta are dreptul să-i fie luată viața prin acordul dintre acesta când era conștient.

Concluzionând orice persoana are dreptul să hotărască daca vrea să mai traiască în condiții precare de viața și aici ne referim la boli încurabile.

Austria al doilea stat european care ar lua o astfel de decizie și cât de controversată, dar ar pute crea în Europa un alt precedent care să încurajeze statele din Uniunea Europeană să aibă „curaj” să inițieze astfel de propuneri legilative.

Continue Reading
3 Comments

3 Comments

  1. Ioan

    12 decembrie 2020 at 23:24

    Mai Samuele, ia* in considerare nu i-a in considerare

  2. Ioan

    12 decembrie 2020 at 23:27

    Cum adica drept sa-ti iei viata,pai ai contribuit la ceva sa vii pe lume?

  3. Dana

    13 decembrie 2020 at 12:57

    Ce este facultatea de drept international si unde se gaseste?

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top