Program brutării și cofetării de Crăciun 24, 25 și 26 decembrie 2020

Știri interne

Program brutării și cofetării de Crăciun 24, 25 și 26 decembrie 2020

Ce program au brutariile și cofetăriile clasice de Crăciun pe 24, 25 și 26 decembrie

Brutăriile și cofetăriile sunt asaltate acum de clienții care vor să pună cozonaci, pâine proaspătă pe masa de Crăciun. Programul brutăriilor din întraga țara este în 24, 25 și 26 decembrie unic. Țineți cont și de faptul că s-au dat foarte multe comenzi în avans și ar fi bine să treceți pe la brutăria sau coferătira preferată pentru a comanda din timp cozonacii, prăjiturile au pâinea pentru masa de Crăciun.

Program brutării și cofetării de Crăciun

Brutăriile în cele 3 zile de sărbătoare 24, 25 și 26 decembrie se deschid la ora 6. Programul brutăriilor pe 24 decembrie este de la ora 06:00 la ora 18:00. Dacă nu vreți să stați la coadă, puteți opta să comandați produsele dorite de pe aplicațiile de livrare mâncare, cum ar fi Glovo, FoodPanda sau Bolt Food.

Program Brutarii si Cofetarii pe 24, 25 si 26 decembrie 2020
Program Brutarii si Cofetarii pe 24, 25 si 26 decembrie 2020

Pe 25 și 26 decembrie brutăriile sunt închise, iar unele brutării din București, Timișoara, Iași, Hunedoara, Craiova au program chiar și pe 26 decembrie dar unul scurt de la ora 12 la ora 18.

Cofetăriile lucrează la capacitate maximă, mii de comenzi plasate în avans cu ridicare pe data de 24 decembrie sunt deja în pregătire. De la prăjiturile clasice, până la torturile speciale, totul este pregătit din timp, dar coapte și montate cu cel mult 24 de ore îaninte pentru ca produsele să fie proaspete.

Program special Cofetării de Crăciun 2020

  • Luni 21 Decembrie : 08:00-20:00
  • Marti 22 Decembrie: 08:00-20:00
  • Miercuri 23 Decembrie: 08:00-20:00
  • Joi 24 Decembrie : 08:00-18:00
  • Vineri 25 Decembrie : INCHIS
  • Sambata 26 Decembrie: INCHIS
  • Duminica 27 Decembrie : 09:00-20:00
  • Luni 28 Decembrie : 08:00-20:00
  • Marti 29 Decembrie : 08:00-20:00
  • Miercuri 30 Decembrie: 08:00-20:00
  • Joi 31 Decembrie : 08-18:00
  • 01 IANUARIE -05 IANUARIE : INCHIS

De unde poți cumpără pâine pe 25 și 26 decembrie 2020?

Magazinele de cartier, cele mici, sunt majoritatea deschise. În special cele cu program non stop, dar nu uitați că în baza legislației în vigoarea acestea se închid la ora 21:00.

La aceste magazine nu veți găsi pâine proaspătă ci feliată și ambalată cu termen de valabilitate mai mare ca o pâine obișnuită.

Programul brutăriilor și cofetăriilor din centrele comerciale vor avea același program de lucru pe 24, 25 și 26 decembrie 2020 similar cu al centrului comercial în care sunt deschise.

Cum faci pâine acasă – Reteță rapidă

Dacă nu vrei să mai consumi pâine din comerț, atunci ai putea să pregătești acest aliment la tine acasă. Îți propunem o rețetă de pâine de la Muntele Athos. Nu ai nevoie de ulei și drojdie pentru a pregăti pâinea. În schimb, îți trebuie un ingredient special. Este vorba despre măsline. Iată cum se prepară această pâine.

Rețetă de pâine de la Muntele Athos

Această pâine nu are nevoie de frământare, nici de timp de dospire. Amestecă bine ingredientele. După aceea, aluatul îl vei pune în tavă, la copt. Pentru a pregăti această pâine ai nevoie de câteva ingrediente. Călugării de la Muntele Athos au mai multe astfel de rețete de pâine: pâine cu fructe uscate sau cu verdețuri.

Pentru a pregăti pâinea cu măsline ai nevoie de următoarele ingrediente: 1 kg de făină (o jumătate de kilorgam de făină albă și o jumătate de kilogram de făină integrală ori neagră), 2 pahare și jumătate de suc natural de portocale, 2 căni și jumătate de apă, 1 linguriță de bicarbonat de sodiu, 2 pliculețe de praf de copt, 1 farfurie cu măsline negre, fără sâmbure, sare după gust.

Măslinele trebuie să fie spălate bine, mai ales dacă sunt foarte sărate sau acrișoare. Apoi se vor tăia în 4 – 5 bucăți.

Făina se va pune într-un recipient. Următorul pas este să o amesteci cu praful de copt și bicarbonatul de sodiu ce a fost stins cu suc de lămâie sau oțet.

Rețetă de pâine de la Muntele Athos
Rețetă de pâine de la Muntele Athos

Se adaugă apa, sucul de portocale și măslinele. Ingredientele se amestecă folosind o lingură de lemn. Se frământă totul până la omogeniare.

Dați forma dorită aluatului pe care îl veți obține: rotundă sau dreptunghiulară.

Cuptorul se va încălzi la 200 de grade. Când se încălzește cuptorul, se pune pâinea și se lasă la copt timp de o oră. Când este gata, se poate servi.

Poftă bună!

Sursă foto: shutterstock

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top