Cine este Anca Dragu Președinte Senat, CV, carieră, vârstă, avere

Știri interne

Cine este Anca Dragu Președinte Senat, CV, carieră, vârstă, avere

Prima femeie Președinte al Senatului și a doua putere în stat. Biografie, CV, avere și informații depre soțul Marius Dragu

Anca Dragu este a doua femeie cu putere în statul Român, după președintele României, care a fost aleasă azi noapte Președinte al Senatului. Este a doua oară în istoria țării noastre când o femeie deține această funcție. Este căsătorită cu Marius Dragu, are 13 proprietăți în București și bani în conturi de 1.1 milioane de lei.

Cine este Anca Dragu

Anca Dragu este senatoare aleasă la Alegerile Parlamentare din 2020 din partea alianței USR-PLUS. Senatoarea a fost aleasă în funcție cu 75 de voturi pentru și 51 împotrivă.

Este născută pe 3 mai 1972 (vârstă 48 de ani) și în guvernul lui Dacian Cioloș a deținut funcția de Ministru al Finanțelor. Cariera în ecomomie a Ancăi Dragu este una vasta. În anul 1996 ocupa postul de economist în cadrul Băncii Naționale a României, post pe care l-a deținut până în 2001.

Ulterior Anca Dragu a ocupat postul de ecomonist în cadrul Fondului Monetar Internațional în perioada 2001 – 2013. Cariera sa europeană a continuat din anul 2013 până în 2015 în cadrul Comisiei Europene în funcția de analist economic, post la care a renunțat pentru a prelua mandatul de Ministrul al Finațelor în Guvernul Cioloș.

Educație și familie

Anca Dragu a absolvit Facultatea de Facultății de Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori din cadrul Academiei de Studii Economice din București. Între anii 1999 și 2000, urmează un program de studii postuniversitare în domeniul politici economice și afacerilor internaționale la Universitatea Georgetown. În anul 2007, obține titlul de master în politici publice de la SNSPA București, iar în 2010 obține titlul de doctor în științe economice de la Academia de Studii Economice București.

Soț Președinte Senat Anca Dragu

Marius Dragu soțul Președinte Senat Anca Dragu

Anca Dragu este căsătorită cu Marius Alexandru Dragu, soțul Președintelui de Senat este născut pe 19 aprilie 1972. Soțul Ancăi ocupă din 2018 până în prezent o funcție în cadrul NATO Brussels – Staff Centre. Marius Dragu a candidat din partea PLUS în 2020 la Alegerile Locale.

Avere Anca Dragu

Anca Dragu deține o avere consistentă conform declarației de avere depusă în 2015 când a ocupat postul de Ministru al Finanțelor. Împreună cu soțul ei la ultima actualizare a declarației de avere depusă la ANAF, soții dragu dețineau 6 terenuri intravilane în București.

La capitolul case și apartamente Anca Dragu și Marius Dragu dețin 7 proprietăți tot în București. Două dintre ele sunt moștenite de fiecare. Două mașini și o motociletă se mai află în averea Președintelui Senatului României.

Bani în conturi: 1094277 lei

În conturi Anca Dragu deținea la finalul mandatului de Ministru al Finațelor în 2017, 27 de conturi bancare și acțiuni la fonduri de invetiții. Sumele adunate sunt consistente.

Conturi, depozite și acțiuni la fonduri de investiții deținute de Președintele Senatului
Conturi, depozite și acțiuni la fonduri de investiții deținute de Președintele Senatului
Bani în conturi

Anca Dragu a anunat aproape 1.1 milioane de lei în coturi de economii, dar și acțiuni deținute la fonduri de investiții.

La avere se mai adaugă și venituri încasate din chirii, un titlu de stat de 100.000 de lei și o proprietate luată la licitație unde a achitat 244 mii de lei.

Președintele senatului a fost investit pe 21 decembrie 2020 și face parte din legislatura 2020-2024. Este susținut de PNL și UMR în această funcție.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top