ANRE a prelungit până la 31 martie schimbarea contractelor de curent

Economic

ANRE a prelungit până la 31 martie schimbarea contractelor de curent

ANRE a prelungit perioada de schimbarea contractelor de curent – Energie Electrică – până la 31 martie 2021, liberarizarea pieței nu va fi făcută.

ANRE a transmis astăzi că prelungește până în 31 martie 2021 termenul în care contractele de furnizare de Energie Electrică pot fi schimbare. Asta duă ce autoritatea a fost dur criticată că nu a generat din timp o campanie de informare cu privire la piața concurențială și piața reglementată.

Panică pentru cei cu contracte de curent

La final de an ANRE a anunțat liberarizarea pieței de Energie Electrică care le permitea furnizorilor să mărească prețul, chiar și cu 29%. Guvernul României a spus că va interveni și ca va cere Autorității Naționale pentru Reglementare în Energie prelungirea termenului, care era inițial 1 ianuarie 2021.

Haosul și panica creată, dar și totala lipsă de informare cu privire la cele două piețe. Piața Concurențială și Piața Reglementată, furnizorii au fost asaltați de clienți cu întrebări legate de această schimbare contractuală.

Informarea fiind făcută doar la final de an, n-a fos suficiență iar la presiunile guvernului ANRE a prelungit termenul până la 31 martie 2021.

Liberarizarea Pieței de Energie Electrică are loc de la 1 ianuarie 2021, iar factura de curent se poate scumpi cu până la 29% dacă actualul furnizor îți furnizează energie din piața reglementată. În urma informațiilor apărute în presă, s-a creat o mare confuzie între consumatori și grijile că ar putea plăti mai mult pentru energia electrică au asaltat operatorii.

Factura de curent de ajută să afli dacă trebuie să schimbi contractul

Furnizorii de energie au emis către consumatori informări prin intermediul email-ului, în care clienții sunt informați despre piața concurențială și piața reglementată.

Astfel, dacă pe factură este specificat că ai parte de oferta de pe piața concurențială, nu trebuie să schimbat contractul, iar de la 1 ianuarie 2021 factura de energie electrică (curent) nu se va scumpi.

Valoarea facturii tale va rămâne exact cea stabilită prin contractul furnizat. Mai precis se va achita per kilowat oră exact același preț stabili la semnarea contractului de furnizare a energiei electrice.

Pe larg în articolul faxnews.ro.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top