București: Se redeschid restaurantele, barurile, cinematografele din 25 ianuarie

Economic

București: Se redeschid restaurantele, barurile, cinematografele din 25 ianuarie

Restaurante, cafenele, baruri, cinematografe se redeschid din 25 ianuarie 2021. Regulile.

Restaurantele, cinematografle și barurile se redeschid din 25 ianuarie 2021. Decizia a fost luată de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, convocat de Primarul Bucureștiului și a prefectului. Având în vedere ca rata de infectare în capitală scăzut timp de 5 zile sub 3 la mia de locuitori.

Astfel de luni, de la ora 00:00 localurile pot fi redeschise, dar în condiții speciale.

Restaurantele, cinematografele și barurile se redeschid de luni 25 ianuarie

Condiția pentru redeschiderea restaurantelor, barurilor și cinematografelor este ca acestea să funcționeze la 30% din capacitate și să pastreze o distanță fizică între clienți de 2 metri.

De asemenea clienții localurilor se vor prezenta în restaurant, bar sau cinematograf cu mască, pe care o pot îndepărta doar când se așează la masă.

Dacă clientul se deplasează spre toaletă, masca trebuie pusă pe față și pastrată până la revenirea la masă din restaurant sau locul din cinematograf.

Important de menționat că acestea se redeschid și înăuntru, acolo fiind necesare respectare tuturor regulilor impuse de autorități.

Meniuri de unică folosință sau plastifiate

Restaurantele trebuie să aplice măsuri drastice în ceea ce privește dezinfectarea fiecărei mese după ce este ocupată. Meniurile trebuie să fie de unică folosință sau plastifiate pentru a putea fi dezinfectate imediat după ce au fost folosite de clienți.

Fețele de masă, mesele, vesela dezinfectată și materialele textile spălate la temperaturi de 90 de grade cu detergenți care conțin dezinfectanți.

Localul trebuie să aibă un reprezentat care să măsoare temperatura clienților și să nu permită accesul persoanelor cu temperatură de peste 37,3 grade Celsius.

De asemeena clienții care prezintă semne vizibile de răceală nu pot fi primiți în interiorul localului.

Evenimentele private, nunți, botezuri interzise

Relaxarea măsurilor din București nu permite restaurantelor sau sălilor de evenimente organizarea de petreceri. Nunțile și botezurile sunt interzise, chiar dacă restaurantele se deschid.

La o masă pot fi așezate maxim 6 persoane care să facă parte din aceeași familie. Localurile în general adoptă o declarație pe proprie răspudere în care clienții își dau numele, adresa șidatele de contact.

Gura de aer de care localurile și restaurantele au nevoie

Faxnews.ro a contactat mai mulți patron de restaurante din zonele Decebal, Primăvării, Dorobanți, care spun că salută măsura luată în București. Chiar dacă capacitatea redusă de 30% nu va aduce profituri consistente, pentru unele localuri poate reprezenta salvarea de la faliment.

Important de menționat în cazul hotelurilor care nu doresc redeschiderea restaurantelor pentru accesul extern al clienților, adică cei necazați, este că nu vor mai beneficia de ajutor de șomaj.

Atâta vreme cât localurile pot fi deschise conform deciziei de astăzi, începând de luni, operatorul economic va suporta din bugetul propriu decizia de a nu deschide restaurantele sau barurile.

Asociația Patronilor din domeniul HORECA recomandă clienților rezervarea meselor pentru mic dejun, prânz, brunch sau cină. Aceasta variantă ar ajuta la controlarea fluxului de persoane care ar urma să sosească în restaurant.

Ce spun ospătarii? EXCLUSIV

Faxnews.ro a luat legătura cu un ospatar, al unui restaurant celebru de pe bulevardul Decebal din București, care a declarat că este bucuros că poate reîncepe activitatea, dar nu are încredere că decizia va fi pe termen lung.

Restaurantele din Bucuresti se redeschid de luni, 25 ianuarie
Restaurantele din Bucuresti se redeschid de luni, 25 ianuarie

„Mă bucur că se redeschid restaurantele. De aproape 1 an mă descurc cu puținele venituri încasate din șomaj și scurta perioadă de funcționare cât a permis vremea. Dar îmi este teamă că autoritățile vor închide iar localurile dacă rata de infectare la mia de locuitori va crește.

Nimeni nu se gândește că este necesar ca patronul să facă învestiții, să recheme personalul și să asigure toate măsurile de siguranță. Toate acestea reprezintă costuri. Pe care nu le putem reflecta în prețuri, noi (n.r. restaurantul unde lucrează) avem mulți clienți fideli.

Nu le putem pune un meniu în față cu prețuri duble sau majorate. Ne bucurăm să-i avem în local și speram ca măsura să țină măcar până în martie, când temperturile devin pozitive și statul pe terasă ar fi o plăcere.” a declarat Ioana, ospătar la un restaurant din zona Decebal, Sector 3, București.

Continue Reading
2 Comments

2 Comments

  1. Titus

    23 ianuarie 2021 at 9:29

    Marioaro, îmi spui și mie ce diferență e între “prânz” și “lunch”? Voi vă uitați peste texte înainte să le publicați? Vă mai credeți și jurnaliști…

    • Marioara Detesan

      23 ianuarie 2021 at 21:37

      Bună Titus,
      Am corectat cu prânz, mulțumesc pentru atenționare.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top