Klaus Iohannis convins că va dezvolta relația România - America cu Biden președinte

Știri interne

Klaus Iohannis convins că va dezvolta relația România – America cu Biden președinte

Klaus Iohannis salută investirea lui Joe Biden în funcția de Președinte al Americii și este convins ca alături de acesta va reuși să consolideze relația România-America.

Klaus Iohannis a transmis un mesaj de felicitare pe contul său de Twitter în care îl felicita pe președintele investit astăzi, Joe Biden, în funcția de președinte al SUA. Președintele României spune că este convins că va reuși să dezvolte parteneriatul strategic pe care România îl are cu America cu Biden în fucția de președinte.

Klaus Iohannis îl felicită pe Biden

Președintele României, Klaus Iohannis îl felicită pe Joe Biden pentru investirea în funcția de președinte al Americii. Acesta a transmis pe Twitter un mesaj președintelui în care afirmă că este convins că relația României cu America se va cosolida.

„Felicitări președintelui Joe Biden și vicepreședintelui Kamala Harris. Sunt convins că împreună vom continua să dezvoltăm și să aprofundăm Parteneriatul Strategic în folosul popoarelor noastre și să lucrăm în adevăratul spirit al valorilor transatlantice”, a scris Iohannis.

a scris Klaus Iohannis pe Twitter

Iohannis a avut o relație bună și cu Trump

Klaus Iohannis a fos primit de 20 august 2019 de președintele atunci în funcție, Donal Trump la Casa Albă, unde acesta a discutat despre parteneriatul strategic pe care România îl are cu statele unite și la final s-au făcut declarații de presă cordiale.

La Vremea respectivă Donald Trump a fost invitat de Klaus Iohannis în România, iar acesta ar spus că ar vrea să viziteze țara noastră după alegeri, fiind de atunci convins că va câștiga și al doilea mandat.

Reporter: „Veți veni în România, domnule președinte?”
Trump: „Este posibil.”
Reporter: „Când?”
Tump: „Asta e ceva ce vom discuta.”
Reporter: „Ce părere aveți despre vizele pentru cetățenii români?”
Trump: „Vă mulțumesc tuturor. E o onoare să fiu alături de președintele României, care este extrem de respectat și care a făcut o treabă bună. Aud că în România este o „perioadă politică”, dar mă aștept să te descurci foarte bine, pentru că ești talentat și iubești oamenii. Am avut o relație grozavă cu România. Statele Unite și România se înțeleg mai bine ca niciodată și vreau să vă mulțumesc pentru asta.
Avem multe schimburi comerciale cu România, sunt oameni foarte talentați. Cumpărăm – și ei cumpără. Avem mulți români în Statele Unite, oameni foarte muncitori și de succes. Vreau să vă mulțumesc că sunteți aici.”
Iohannis: „E o plăcere să fiu aici. O să subliniez că este grozav să revin aici, alături de dvs, domnule preşedinte. Acum avem șansa de a vorbi despre parteneriatul nostru grozav. Sub conducerea dumneavoastră de succes am progresat şi vom continua să progresăm. Este foarte important pentru noi, cred că suntem pe drumul cel bun.”
Trump: „Se întâmplă lucruri interesante și în țara dvs. O să avem o întâlnire importantă în curând. Aștept asta.”

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top