Site-ul adevarul.ro nu poate fi accesat de aseara

Media/TV

Site-ul adevarul.ro este picat de aproape 24 de ore

Site-ul adevarul.ro este picat de aproape 24 de ore, reprezențiii site-ului spun că acesta ar putea fi accesibil în această seară.

adevarul.ro unul din cele mai citite site-uri de șiri din România este picat de aproape 24 de ore. Reprezentații companiei care dețin site-ul invocă probleme tehnice de tip hardware.

adevarul.ro nu a fost spart și nici informațiile pierdute

adevarul.ro nu a fost atacat de hackeri așa cum s-a speculat. Reprezentații companiei care dețin site-ul de știri spun că în cel mai bun scenariu site-ul ar fi din nou online în această seară.

Probleme cu hardisckurile de pe serverele care stochează Adevarul ar fi creat problema care face imposibilă accesarea site-ului.

Pe site este afișat un mesaj de eroare când este accesat de utilizatori.

Site-ul adevarul.ro nu poate fi accesat de aseara
Site-ul adevarul.ro nu poate fi accesat de aseara

Adevarul.ro probleme de administrare?

Orice site și mai ales unul de dimensiunea adevarul.ro ar trebui să aibă soluții de backup care să permită restaurarea rapidă a site-ului în caz de defecțiuni hardware.

Este destul de ciudat că site-ul respectat de știri nu a avut nici o soluție de protecție. 24 de ore de site picat înseamnă că este posibil ca nu doar defecțiunea declarată oficial să fie cauza unica pentru site-ul picat.

Experții în securitate înformatică și programatorii contactați de faxnews.ro, pentru a explicația ce s-ar putut întâmăla cu adevarul.ro, spun că este 100% sigur ca administratorii tehnici ai site-ului au făcut o serie de greșeli grave.

Una din cele este backupul și serverul de rezerva pe care site-ul ar fi trebuit să-l aibă dacă pică. Un site de dimensiunea adevarul.ro ar trebuie să aibă cel putin 9 servere are sa-l tină online.

Baza de date n-ar fi fost afectată spun reprezentații Adevărul Holding, dar programatorii spun că este imposibil să nu fie afectată, dat fiind faptul că site-ul este picat de atât de multe ore.

O altă situație ar fi o problemă de securitate, programare a site-ului. Adevarul.ro foloseste un CMS propriu, care este greu de controlat și care provoacă costuri mari pentru administrarea acestuia.

Este posibil ca cei din conducere să fi redus bugetul pentru intreținerea site-ului și așa s-ar explica căderea.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top