Cine este Adrian Streinu Cercel, șef de 30 de ani la spitalul Matei Balș

Media/TV

Cine este Adrian Streinu Cercel, șef de 30 de ani la spitalul Matei Balș

Adrian Streinu Cercel este un reputat medic român infecționist, profesor la Universitatea Carol Davila București și Managerul Spitalului Matei Balș din 1990. Acesta a luat numele soției după căsătorie dintr-un motiv extrem de emoționant.

Adrian Streinu Cercel este profesor doctor la Spitalul Matei Balș din București. Medicul este și directorul general al Institului din 1990. S-a născut în Bacău, pe 30 august 1956. A urmat studiile Universității de Medicină „Carol Davila” din București.

Profesor și renumit medic, Adrian Streinu Cercel mare încredere în rândul românilor

Profesorul Doctor Adrian Streinu Cercel este un medic respectat pentru modul în care și-a făcut meseria și modul în care a contribuit la studiul și cercetarea în domeniul bolilor înfecțioase.

Este unul din cei mai apreciați profesori titulari de la Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila din București, iar românii au un grad de încredere foarte mare în acesta.

În desele intervenții televizate, profesorul Streinu Cercel a știut să explice românilor pe înțelesul tuturor, toate episoadele prin care România a trecut.

În vremuri grele în 2020 a fost paravanul tuturor informațiilor false pe care le-a explicat public și demontat imediat.

Chiar dacă face parte dintr-un sistem medical bolnav, cel românesc, profesul Adrian Streinu Cercel a reușit la Spitalul Matei Balș din capitală să facă performanțe excepționale.

Este cel mai perfomant spital de boli din infecțioase din România și un manager dedicat de care ascultă un întreg corp medical.

Profesorul Streinu Cercel a construit la Institutul Matei Balș o echipă de medici renumiți, care sunt orientați exclusiv spre pacienți și care fac tot ce pot pentru sănătatea acestora.

Este căsătorit, are doi copiii și a preluat numele soției sale

Adrian Streinu Cercel și soția lui Gabriela Cercel
Adrian Streinu Cercel și soția lui Gabriela Cercel

Adrian Streinu Cercel este căsătorit cu Gabriela Cercel. Împreună au două fete, Oana Săndulescu și Anca Streinu-Cercel. Ambele fiice ale profesorului au preluat pasiunea pentru medicină și lucreză împreună cu tatăl lor la Spitalul Matei Balș, ca medici infecționiști.

Oana Sandulescu, fiica lui Adrian Streinu Cercel, medic infecționist și profesor la Matei Balș
Oana Sandulescu, fiica lui Adrian Streinu Cercel, medic infecționist și profesor la Matei Balș

Oana Săndulescu are și ea o experiență vastă în studiul bolilor infecțioase și a susținut numeroase prelegeri în calitatea a de medic și cercertător, conform profilului său de Linkedin.

Anca Streinu-Cercel are 40 de ani și profesează la același spital unde tatăl său este manager. Este medic infecționist și cercetător de asemenea.

Anca Streinu-Cercel, cea de doua fiică a lui Streinu Cercel
Anca Streinu-Cercel, cea de doua fiică a lui Streinu Cercel

Profesorul Streinu Cercel a preluat numele soției

Familia Streinu-Cercel este cunoscută ca fiind una foarte unită cu toți membri acesteia. La momentu căsătoriei cu Gabriela Cercel, profesorul Adrian Streinu a decis să preia numele soției din respectul profund pe care îl purta față de socrul său.

Acesta declarat că aveau o relație extrem de specială și din respect pentru acesta a decis să-i poarte numele.

Din 2020 este Senator în Parlamentul României

Reputabilul doctor a acceptat să candideze la Alegerile Parlamentare 2020 și a obținut funcția de Senator în Parlamentul României.

Acesta spune că și-a dorit să candideze pentru a reuși să facă reformele necesare în sănătate, promise de zeci de guverne care s-au perindat la Palatul Victoria timp de 30 de ani.

O reformă trebuie făcută și acum chiar la spitalul pe care-l conduce, unde astăzi 29 ianuarie 2021 a fost un incendiu care a luat viața a 5 oameni și alți 53 au fost relocați în alte spitale din București

Ancheta este în curs.

CV-ul profesorului Cercel este demn de invidiat.

Continue Reading
2 Comments

2 Comments

  1. Petrut

    29 ianuarie 2021 at 21:31

    Cat a costat acest articol?
    ..cat a platit Cercel pentru el….îl cunosc personal și știu ce om este și cum trateaza lucrurile doar in interes personal….nu face nimic fara să aibă un profit personal sau sa poată să aibă la mana persoane in foruri decizionale sau de control, pentru a și face el cărțile când este nevoie și să cadă în picioare….

    • Furtuna Ludmila

      30 ianuarie 2021 at 7:51

      Articolul nu constat nimic, a fost făcut pe baza datelor sale biografice și a experienței sale.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top