Explozie la sediul central LIDL, cel puțin 3 răniți

Știri externe

Explozie la sediul central LIDL din Germania, cel puțin 3 răniți

Sediul central LIDL din Germania a fost ținta unui atac cu scrisoare capcană, care a explodat imediat ce a fost deschisă. Sunt răniți

O explozie puternică a avut loc la sediul central LIDL, cel puțin 3 persoane au fost rănite în urma deflagrației, conform primelor date raportate de companie.

Explozia a avut la sediul central LIDL situat în orăşelul Neckarsulm, în landul Baden-Württemberg, la circa 60 de kilometri nord de oraşul Stuttgart.

Actualizare, ora 00:10 – Autoritățile au declarat că în urma verificării sediului LIDL nu s-au mai găsiți alți explozibili.

Actualizare, ora 00:08 – La momentul exploziei în companie se aflau peste 100 de angajați, care au fost evacuați în siguranță.

Autoritățile au intervenit și cu un eclicopter pentru a acorda primul ajutor.

Explozie la LIDL, ar fi explodat o scrisoare capcană

Potrivit unor surse citate de cotidianul german Der Spiegel, ar fi explodat un dispozitiv artizanal, care ar fi fost de fapt o scrisoare capcană.

Explozie la sediul central LIDL din Germania
Explozie la sediul central LIDL din Germania

Două din cele 3 persoane rănite sunt în stare gravă, iar 1 pesoană are răni care nu-i pun în pericol deocamdată viața.

Explozia de la LIDL a avut loc în zona în care compania primea coletăria, ca măsură de precauție sediul companiei a fost evacuat complet.

La fața locului s-au deplasat echipe de poliție și echipe specializate în astfel de situații. Incidentul nu are o cauză, autoritățile deocamdată spun că nu se cunoaște motivul pentru care compania ar fi fost lovită de o astfel de scrisoare.

Incidentul a fost sesizat printr-un apel la numărul unic de urgență în jurul orie 14:50, ora locală a Germaniei.

LIDL anunță că este consternată de incident

Reprezentații companiei LIDL au transmis că sunt consternați de acest incident deosebit de grav. Toate clădirile companiei au fost verificate imediat după incident.

Echipe de genisti, câini specializați în descoperirea de de explozibili au patrulat sediul companiei. În toate clădirile acesteia, nu doar la serviciul de coletărie.

Surse din presa locală germană mai descriu mărturii are angajaților, care spun că s-a declansat un întreg infern imediat după.

Nimeni nu își explică de ce sediul LIDL ar fi fost atacat sau ținta unor astfel de scrisori capcană.

Explozia de la LIDL, vine la scurt timp după ce un alt centru comercial a fost atacat similar la sediul social pintr-o scrisoare capcană. Este vorba de producătorul de alimente ADM Wild.

În explozia de marți de la AMD Wild o persoană a fost rănită, dar autoritățile nu pot determina dacă există o conexiune între cele două atacuri.

VIDEO: Explozie sediu central Lidl

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top