Două Boeing la un pas de dezastru. Avioanele și-au pierdut un motor în zbor

Știri externe

Două Boeing la un pas de dezastru. Avioanele și-au pierdut un motor în zbor

Un motor al unui Boeing 777 a explodat în zbor. Un incident cu 2 ore mai devreme în Olanda a făcut ca un motor al unui Boeing 747 Cargo să explodeze în Olanda.

Doua avioane au fost implicate astăzi, 21 februarie 2021, în niște incidente similare. 1 motor a explodat la cursă din Olanda spre New York, la un avion Cargo de tip Boeing 747 Cargo. După doar câteva ore un avion cu 328 de pasageri a rămas fară un motor după ce a acesta a explodat în zbor.

Ambele incidente ridică semne mari de întrebare mai ales că s-au petrecut în aceeași zi și de la același producător de avioane Boeing.

231 de pasageri și-au văzut moartea cu ochii, un motor de la Boeing 777 a explodat în zbor

328 de pasageri și-au văzut moartea cu ochii, un motor de la Boeing 777 a explodat în zbor
Un Boeing 777 a rămas fară un motor. Acesta a explodat în zbor la o cursă din Denver și se îndrepta către Honolulu. FOTO: ABC News

231 de pasageri ai cursei Denver – Honolulu au văzut moartea cu ochii. Erau îmbarcat în cursa United Airlines, iar pasagerii povestec că totul s-a desfășurat normal.

Deodată s-a auzit o bubuitură pe partea dreaptă a avionului, iar pasagera care se afla chiar lângă motorul care a explodat povestește că avionul a început să vibreze puternic.

Fiica sa se afla chiar la geam, lângă motorul care s-a dezintegrat și a început să ardă în flăcări, iar mama ei încerca s-o convingă să nu se uite pe geam.

Piloții avionului au aterizat în siguranță în Denver salvand viața celor 231 de pasageri. Unele surse vorbesc că la bord a fi fost 241 de pasageri.

Resturi din avion și motor au căzut în curțile oamenilor din SUA

Locuitorii din orașul Broomfield s-au trezit că pică din cer resturi mari de la un avion care le survola orașul liniștit. Resturile au picat peste case și în apropierea unui parc care altă dată era plin de oameni.

Este miraculos faptul că nimeni nu a fost rănit, deși din imaginile, pe care le puteți vedea mai jos, resturile căzute au fost foarte mari.

Poliția a postat pe Twitter o serie de imagini primite de la locuitori cu o rugăminte. Cei care văd resturile avionului sunt rugați să nu le atingă sau mute din locurile căzute. O echipă de investigații NTSB s-a deplasat la fața locului și a început deja o anchetă.

Resturi căzute dintr-un avion într-o zonă rezidențială din SUA, după explozia unui motor. Un incident similar s-a petrecut și în Olanda
Resturi căzute dintr-un avion într-o zonă rezidențială din SUA, după explozia unui motor. Un incident similar s-a petrecut și în Olanda

Un avion Boeing 747 Cargo a pierdut un motor în zbor spre New York

Coicidență bizară astăzi, 21 februarie 2021, un avion Boeing 747 Cargo care decolase din Maastricht spre New York, a avut probleme cu un motor. Acesta a explodat la scurt timp de la desprinderea de pistă, iar resturi metalice din avion și din motor au cazut peste locuitorii orașului.

Vezi și: Wizz Air anuță bilete de avion reduse și programul de iarnă 2021-2022

În cazul incidentului aviatic din Olanda au fost și pagube materiale, dar și răniți. O bătrână a fost lovită de bucățile din motorul explodat, iar câteva mașini au fost avariate.

Bătrână lovită de bucăți de la motorul unui avion care a explodat în aer
Bătrână lovită de bucăți de la motorul unui avion care a explodat în aer
Resturi cazute de la explozia unui motor Boeing 747 Cargo în Olanda
Resturi cazute de la explozia unui motor Boeing 747 Cargo în Olanda

Imaginile au fost publicate de pagina de Facebook The Aviation Consulting Group.

NTSB nu a făcut comentarii deocamdată cu privire la cele două explozii de motoare petrecute în aceeași zi, dar presa deja vehiculează mai multe teorii.

Una dintre cele mai credibile este că din cauza acestei perioade și a numărului mic de zboruri, ar fi fost o problemă la mentenanța aeronavelor, care n-ar fi fost făcută cum trebuie.

Anchetele sunt în curs de desfășurate. Autoritatea Aeronautică din Olanda va dezvolta ancheta în colaborare cu o a doua echipă NTSB, având în vedere că avionul era de fabricație americană.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top