Prințul Philip rămâne internat
Sursa foto: Pro TV

Știri externe

Prințul Philip rămâne internat. Care este starea ducelui

Prințul Filip, soțul reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii a fost internat pe 16 februarie. După nouă zile de tratamet pentru o infecție ducele este nevoit să mai rămână câteva zile sub supravegherea medicilor. Aceasta este cea mai lungă vizită în spital a prințului Philip din ultimii ani.

Prințul Philip rămâne internat după nouă zile de tratament

În vârstă de 99 de ani, soțul reginei a fost dus la spitalul în stare stabilă. În primele declarații asistenții regali au anunțat că motivul internării nu este unul grav. Aceștia au motivat că ducele are nevoie de observație și odihnă.

“Ducele de Edinburgh rămâne la King Edward VII Hospital (o unitate privată din Londra – n.a.) unde primeşte îngrijiri medicale pentru o infecţie. El se simte confortabil şi răspunde la tratament, însă va mai sta în spital câteva zile”, a anunţat Palatul Buckingham într-un comunicat.

Până la declarațiile prințului Edward, Familia Regală nu a dat amânunte despre starea prințului Filip.

Ce spune prințul Edward despre starea tatălui

Prințul Edward locuiește la Bagshot Park din Surrey, împreună cu soția sa Sophie și copiii Lady Louise și vicontele James. Fiul cel mic al cuplului regal a luat legătura cu tatăl său telefonic și susține că starea lui este una bună și ducele așteaptă externarea, informează Sky News. Acesta a mai declarat că tatăl său nu este obișnuit cu statul în spital pentru o perioadă atât de lungă.

„Te poţi uita la ceas de atâtea ori şi pereţii sunt atât de interesanţi”, a adăugat el.

Acesta a ținut să mulțumească în numele Familiei Regale pentru toate mesajele de încurajare venite. A asigurat că toate urările au ajuns la prințul Filip și că acesta le apreciază cu adevărat.

„Am primit nişte mesaje minunate de la tot felul de oameni şi apreciem cu adevărat acest lucru, la fel şi el”, a mai spus mezinul Familiei Regale.

Soțul reginei a fost de șapte ori internat în ultimul deceniu. Majoritatea vizitelor la spital au fost planificate, fie că e vorba de operația la șold sau cea la abdomen. Șederea actuală a ducelui în spital a îngrijorat fanii, fiind cea mai lungă din ultima perioadă.

Regina Elisabeta a rămas la castelul Windsor

În vârsta de 94 de ani suverana a râmas la reșesința actuală din vestul Londrei, castelul Windsor. Cuplul regal de află aici de la începutul lockdownului impus de pandemia de COVID-19.

Atât regina cât și ducele de Edinburgh au fost vaccinați cu prima doza din vaccinul împotriva COVID-19. Orice legătură între motivul intrenării și boală cu noul virus este exclusă, relatează Reuters.

Prințul Filip, Duce de Edinburgh s-a căsătorit cu regina Elisabeta a II-a în anul 1947. După căsătorie el a primit titlul de duce de Edinburgh, conte de Merioneth și baron de Greenewich. După o cerată cu regina pe motiv că este mai jos în rang decât proprii copii aceste a primit titlul de prinț al Marii Britanii în 1957. În anul 2011, alteța sa regală i-a acordat titlul de Înalt Amiral al Marinei regale britanice. Cuplul regal are împreună patru copii. În ciuda speculațiilor de-a lungul timpului, cuplul regal și-a apărat mereu căsnicia. Regina purtând și după 73 de ani de mariaj inelul de logodnă primit de la Philip.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top