Lidl-salarii
Sursa foto: Playtech

Economic

Lidl mărește salarile angajaților de la 1 martie

De la 1 martie 2021 Lidl promite să mărească salarile. Cel mai mic venit brut al unui angajat urmează să ajungă la 4.400 de lei, adică aproximativ 2.700 de lei net. După ultima mărire din martie 2020, angajații ar urma să aibă cu 200 de lei mai mult la sarlariu la sfârșitul lunii.

La ce venituri pot ajunge salariații Lidl

Începând cu 1 martie 2021, cel mai mic venit al unui vânzător la Lidl România va fi de 4.400 de lei brut lunar, au declarat oficialii companiei. Astfel, după ce se impozitează, salariatul rămâne după o lună de muncă cu aproximativ 2.700 de lei salariu net, „în mână”.

În prezent cel mai mic salariu oferit de lanțul german în România este de 4.000 de lei brut, adică 2.500 de lei net, creșterea fiind de 200 de lei. Această valoare include pe lângă salariu și tichetele de masă, primele anuale de Paști și de Crăciun, dar si sporurile primite de angajați, potrivit economia.net.

Cum își păstrează Lidl angajații. Ce măriri de salarii au cei cu vechime

Ceea ce îi motivează pe angajații lanțului de magazine să rămână în companie cel puțin trei ani sunt creșterile anuale ale saraliilor. În primii trei ani de lurcu salariul crește anual. Un vânzător care are o vechime de patru ani poate avea un salariu de cel puțin 5.100 de lei brut. Asta ar însemna un venit de aproximativ 3.000 lei net.

Lidl dublează și sporul pentru zilele de weekend și pentru cele de sărbătoare. Mai mult, tichetele de masă vor ajunge la 20 de lei pe zi lucrătoare, atât pentru angajații din magazine cât și pentru cei din depozite.

Angajații cu vechime au mai multe beneficii la Lidl. Lanțul german oferă o zi suplimentară de concediu pentru cei care au vechime. Pentru a benefia de ziua suplimentară trebuie să ai o vechime de cel puțin cinci ani.

Ce salarii primesc angajații Lidl din Germania

Compania fondată în Germania s-a extins mult și în România în ultimii ani. Cu toate acestea salariile din țara mama sunt cu mult peste cât câstigă un angajat Lidl din țara noastră.

Un angajat care lucrează la casa de marcat în Germania este plătit la sfârșitul lunii cu 1.282 de euro, aproximativ 6.000 de lei. Suma cu care sunt plățiti salariații germani, fiind aproape dublă. Aceștia sunt plătiți suplimentar pentru fiecare minut ce depășeste programul zilnic.

Venitul salariațiilor din Germania este influențat și de orașul în care se află magazinul. Angajații din orașele mari precum Berlin, Frankfurt, Koln au un salariu mai mare, față de orașele din suburbii.

Această diferență este prezentă și la noi în țară. Oficialii Lidl spuneau că un vanzator al unui magazin al lanțului din București câstigă cu până la 30% mai mult decât un angajat pe aceeați poziție într-un mic oraș de provincie.

În România lanțul german a ajuns la 260 de supermarket-uri deschise în aproape toate orașele. Aceștia au cinci centre logistice și un total de 7.500 de angajati doar pe teritoriul țării noastre. La nivel internațional compania are peste 10.000 de magazine deshise. Primul magazin a fost deschis în 1973, după modelul Aldi. În românia este prezent din 2011 când a preluat magazinele Plus.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top