Actorul francez, Gérard Depardieu acuzat de viol face primele declarații
Sursa foto: Rollingstone

Știri externe

Actorul francez, Gérard Depardieu acuzat de viol face primele declarații

Gérard Depardieu, în vârstă de 72 de ani a fost acuzat în 16 decembrie 2020 pentru viol și agresiune sexuală. Fapte pe care actorul le-ar fi comis în vara anului 2018 la reședința din Paris. Actrița de 20 de ani care l-a reclamat a depus prima plângere la sfârșitul lunii august 2018.

Ce spune actorul în legătura cu acuzațiile de viol

Gigantul cinematografiei franceză neagă acuzațiile pe care tânăra i le aduce. Chiar dacă scandalul a început de ceva timp, Gérard Depardieu nu a făcut comentarii pe acest subiect. Primele declarații ale vedetei vin abia acum, potrivit Le Figaro. Acesta afirmă clar că se consideră nevinovat.

„Nu există nicio dovadă, nu există nimic contra mea şi deci sunt liniștit. Nu pot decât să resping şi mai clra, aşa cum am făcut-o în faţa anchetatorilor, toate acuzaţiile”, a explicat actorul.

Depardieu consideră această anchetă închisă. Vedeta de cinema este întristat de avalanșa mediatică pe care a stârnit-o povestea, considerată de el nefondată. El a precizat de altfel că are întâlnire pe 10 martie cu anchetatorii.

„Pentru mine, ancheta a fost închisă din lipsă de probe. La tribunal, îmi voi reafirma nevinovăţia”. Sunt nevinovat şi nu am de ce să mă tem”.

Care au fost acuzațiile tineri de 20 de ani la adresa actorului

Tânara de 20 de ani, actriță la rândul ei l-a denunțat pe Gérard Depardieu pentru viol și agresiune sexuală. Tânăra susține că a fost violată de două ori de actor în vara anului 2018. Actele de agresiune ar fi avut loc la locuința vedetei din Paris, un hotel din arondismentul 6, pe data de 7 și 13 august 2018. Potrivit unei surse familiare cu dosarul, actorul este un prieten al familiei victimei.

„Nu era absolut nimic profesionist în acest sens”, a spus această sursă, potrivit Hotnews.


Gérard Depardieu a rănas în libertate pe toată perioada anchetei. Mai mult, avocatul său, Hervé Témime s-a plâns de faptul că aceste informații au fost făcute publice, sperând ca dosarul să nu intre în atenția mass-mediei.

„Este ca şi cum am trăi cu o cască în permanenţă care difuzează veşti proaste şi informaţii adesea false sau părtinitoare. Detest asta”, a explicat el.

Dosarul a fost clasat inițial în primăvara anului trecut. Tânăra, indignată de rezultatul anchetei a depus o nouă plângere în martie. Plângerea a fost formulată ca persoană civilă și dosarul a fost redeschis. Parchetul a apelat la un judecător să se ocupe mai departe de caz.

Gérard Depardieu carieră

Gérard Depardieu s-a născut la 27 decembrie 1948 în Franța, iar la 16 ani a început să studieze actoria. Abia în 1986 numele său a ajuns să fie cunoscut, odată cu rolul din filmul „Jean de Florett”. Acesta este cunsocut pentru rolul lui Obélix din cele trei filme „Astérix”.

La sfârșitul anilor ’90, gloria unui actor de clasă mondială a fost încredințată unui francez, mai exact lui Depardieu. Filmul multiplu „Count of Monte Cristo” cu Gerard Depardieu în rolul principal a devenit o nouă experiență pentru actor și a avut un succes extraordinar. Acesta a jucat atât în producții franceze, germane sau chiar la Hollywood. Actorul a fost căsătorit de două ori și are trei copii.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top