Mesageria Facebook și Instagram are probleme de funcționare

Știri externe

Mesageria Facebook și Instagram are probleme de funcționare. Au picat

Serviciile de mesagerie Facebook, WhatsApp și Instagram sunt picate într-o anumită parte a Europei.

Facebook și Instagram au probleme de funcționare. Mai precis mesajele de pe serviciile Facebook Messenger și cel al Instagram trimit mesajele cu greu. Compania nu a anunțat încă despre ce probleme este vorba, dar utilizatorii reclamă că nu pot trimite mesaje pe cele două rețele.

Facebook Messenger și Instagram mesagerie nu funcționează

La ora redactării acestui articol utilizatorii Facebook și Instagram România, reclamă faptul că nu pot transmite mesaje pe serviciile de mesagerie.

Conform unui site din Marea Britanie, sunt și în această zonă probleme, relatează express.co.uk.

Problema se manifestă diferit față de cele care făceau inaccesibilă platforma de mesagerie.

Mai precis utlizatorii primesc notificări că au primit mesaje pe unul din cele două servicii de mesagerie, dar acestea nu ajung în timp real către destinatar.

O altă plângere a utilizatorilor din România este că primesc mesajele pe telefonul mobil, dar când deschid conversația nu mai au nici istoric, nici nu văd mesajele primite.

Situația este asămătoare și pentru Instagram. Mesajele noi se văd doar în secțiunea de notificări, iar răspunsul la acestea nu pleacă spre destinatar.

Unirea mesageriilor ar fi cauza problemei tehnice

Specialiștii în securitate informatică spună că situația de astăzi, 25 februarie 2021 este cauzată de dorința Facebook de a unifica cele 3 servicii de mesagerie.

WhatsApp a pierdut mulți utilizatori după ce a anunțat că va partaja datele cu Facebook. O parte din cei care n-au fost de acord cu această mișcare a comapaniei eu migrat către aplicații precum Telegram sau Singal.

Rețeaua de socializare Facebook a primit recent și o lovitură din partea Australiei, care obligă rețeaua să plătească editorii de știri care partează link-uri pe Facebook.

Decizia companiei a fost una radicală și a blocat paginile care distribuiau știri. Iar asta a afectat propagarea informației în aproape toate țările.

Nu este pentru prima oară când Facebook Messenger sau mesageria Instagram pică. Pe site-ul developers.facebook.com se pot vedea toate incidentele rețelelor și statusul acestora.

Oficial Facebook nu a confirmat până la ora publicării acestui articol că ar fi probleme cu serviciile de mesagerie.

Utilizatorii WhatsAapp spun că acesta funcționează la parametri normali.

Datele voastre, arhiva mesajelor nu va fi pierdută, doar în cele mai extreme cazuri.

Aplicațiile au măsuri de siguranță care fac backup la toate mesajele și chiar dacă temporar nu poate fi accesat istoricul, el va redeveni accesibil imediat ce platforma își remediază problemele tehnice.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top