Un celebru artist de la noi, la un pas să rămână orb! Ce diagnostic dur a primit din partea medicilor: ”Am fost șocat...”

Media/TV

Un celebru artist de la noi, la un pas să rămână orb! Ce diagnostic dur a primit din partea medicilor: ”Am fost șocat…”

Un celebru cantaret de la noi a trecut prin momente de coșmar după ce a primit un diagnostic teribil. Medicul oftalmolog i-a spus ca poate orbi din cauza unei afectiuni oculare. Finul Olgutei Berbec a ajuns si la un renumit medic din Italia ca să-și rezolve problema oftalmologica, însă, riscul operației i-ar fi pus în pericol vederea.

Mihai Priescu, unul dintre cei mai cunoscuți cântăreți din zona Olteniei, a trecut prin momente de coșmar după ce un medic i-a dat o veste teribilă. I s-a spus ca poate rămâne orb și ca ar trebui să renunțe urgent la sala de forța, una dintre marile lui pasiuni! Inițial a fost diagnosticat gresit, cu hemoragie vitreana. A început de urgență un tratament, dar fără efect.

Incepusem sa vad încețoșat. Au trecut câteva zile și nu observam nici-o schimbare în bine. Am hotărât să merg la un doctor oftalmolog, am făcut asta, iar diagnosticul era „hemoragie vitreana”. Asta însemna că la recomandarea medicului, ar fi trebuit să renunț la una din pasiunile mele: sala de forță. Mai mult, îmi spusese ca risc sa rămân fara vedere. Am fost șocat în momentul ala! Am început tratamentul și după câteva zile bune nu simțeam nici-o îmbunătățire a vederii”, a declarat Mihai Priescu.

După primul diagnostic pus greșit, cântărețul a vizitat mai mulți medici unde a aflat ca are keratoconus de gradul 2 la ochiul drept, o deformare a corneei. Cântărețul a început un tratament pentru a stopa evoluția bolii si are nevoie de transplant de cornee.

Riscurile la care s-ar supune unei operații sunt foarte riscante, Mihai a fost atenționat ca ar putea ramane orb. După numeroase investigații, medicii au hotărât ca artistul sa poarte la ochiul drept o lentilă semidura care să-i atenueze din efectele afecțiunii.

Medicul mi-a spus ca am keratoconus de gradul 2 la ochiul drept. Am ajuns și la București, la doua clinici foarte bune, dar diagnosticul a fost același, keratoconus! Am început un tratament numit „crosslinking” pentru a stopa evoluția bolii. Ca sa rezolv aproape definitiv această problemă, era nevoie de un transplant de cornee. Am ajuns și la un renumit doctor din Italia, sperând la un tratament mai simplu. După lungi investigații, s-a hotărât sa port la ochiul drept o lentilă semidura care ajuta foarte mult. Nu am primit restricții vis a vis de accesul meu în sala de forță, așadar sunt bucuros ca primul medic care m-a consultat și îmi dăduse verdictul dur de a „uita” ca există sală de forță, s-a înșelat în privința asta”, a mai spus cântărețul.

Keratoconusul ochiului este o boală destul de gravă, care se manifestă sub forma de deformare progresivă a corneei. În acest caz, acesta din urmă are o formă conică. Inițial, celulele unui singur strat al corneei sunt distruse, ca urmare a căror rigiditate scade drastic. Apoi, datorită faptului că lichidul intraocular se presează pe el, se formează în exterior o proeminență a corneei. Keratoconus duce, în cazuri rare, la orbire completă, sau poate duce la o reducere semnificativă a vederii.

Mihai Priescu, o nouă colaborare cu Claudia Puican și Armin Nicoară

Cand nu e în sala de sport, e la înregistrări și filmari. Mihai Priescu a lansat, recent, melodia „Unul pentru altul noi suntem făcuți”, alături de Claudia Puican și Armin Nicoară.

Mihai Priescu, o nouă colaborare cu Claudia Puican și Armin Nicoară
Mihai Priescu, o nouă colaborare cu Claudia Puican și Armin Nicoară

În urmă cu un an de zile, am avut o colaborare cu Armin și Petrica Nicoară, iar melodia a fost destul de apreciată! Între timp s-a dezvoltat o prietenie între noi, vorbeam destul de des, mergeam împreună la anumite filmări! Din discuție în discuție am hotărât să facem o colaborare alături de Claudia Puican. Am așezat câteva idei pe foaie, apoi am luat drumul studiului de înregistrare, iar mai apoi celui de filmare. În urmă cu ceva timp an postat pe canalul de YouTube al lui Armin Nicoară primul duet alături de Claudia. Piesa se numește ” Numai din cauza ta” si am primit foarte multe aprecieri vis a vis de ea, dar și de cuplul muzical nou care se năștea odată cu lansarea acestui videoclip muzical. Mereu mi-au plăcut melodiile de dragoste pozitiva și am câteva la activ, iar cea mai nouă este cea de azi “Unul pentru altul noi suntem făcuți”, care sper sa fie pe placul tuturor! Claudia se pliază foarte bine pe acest gen muzical, la fel și Armin și am dat drumul la treaba, ca să zic așa! Am lansat piesa de ziua mea. Mereu mi-am dorit să lansez o melodie de ziua mea, dar până acum nu am făcut acest lucru. A sosit momentul și sunt foarte incantat! Orice piesă de-a mea vreau sa fie ca un cadou pentru admiratorii mei, dar fiind ziua mea am vrut sa fie un cadou și mai special!“, ne-a declarat Mihai Priescu despre colaborarea cu Claudia Puican și Armin Nicoară.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top