restrictii de circulatie de la ora 22
Sursa foto: Alephnews

Știri interne

Cirulația pe timp de noapte va fi restricționată de la ora 22:00. Ce a declarat ministrul

Noi restricții de circulație. Deplasările după ora 22:00 nu vor mai fi permise. Nu se iau în considerare închiderea mall-urilor.

Marți președintele Klaus Iohannis a anunțat că circulația pe timp de nopate poate suferi modificări. Situația actuală forțează guvernul să aplice măsuri mai drastice. Amintin că circulație pe timp de noapte a fost restricționată de la ora 23:00 la 05:00. Cei care trebuie să tranziteze sau au nevoie de ingrijiri medicale în acel interval trebuie să completeze o declarație pe propria răspundere. Declarație se poate completa electronic și te poate scăpa de amendă.

Circulația restricționată de la ora 22:00. Pe ce motive se poate face deplasarea

După declarație președintelui de marți, premierul Florin Cîțu a făcut câteva lămuriri. Starea de alertă va fi prelungită, iar odată cu aceasta va fi modificată și ora la care cetățenii trebuie să intre în case. Circulația va fi restricționată după ora 22:00 în loc de ora 23:00 cum era până acum. Premierul a preecizat că decizia a fost luată analizând evoluția situației actuale. Tot el susține că această modificare va face diferența, având rezulatate benefice.

Pe ce motive se poate face deplasarea

Cu toate acestea, există câteva motive pentru care se poate circula și în intervalul precizat. Cei care își desfășoară activitatea profesională, a nevoie de îngrijire medicală sau de medicamente pot completa delcarația pe propria răspundere. Alte motive care se pot bifa în cadruș formularului sunt decesului unui membru al familiei, tranzit sau călătorii programate ce pot fi dovedite prin biletele cumpărate sau îngrijirea bolnavilor. Declarația care te scapă de amendă se poate completa online, chiar și de pe telefonul mobil.

Premierul a declarat că nu se ia în calcul lockdown-ul

După mai multe zvonuri apărute legate de faptul că guvernul dorește să impună lockdown-ul, premierul a declarat că nu se ia în calcul această măsură. Premierul a mais spus că „sunt multe persoane” care militează pentru introducerea de noi restricții.

„Știu că există mai multe persoane care încearcă să restricționeze, dar eu cred că acum România se descurcă foarte bine. Nu luăm în calcul niciun lockdown. Și înainte de Crăciun ați fost bombardați cu informații că va fi lockdown în România, nu a fost luat și lucrurile merg foarte bine”, a declarat Florin Cîțu.

Tot el a declarat că au fost propuneri de închidere a mall-urilor în timpul weekendului. Propunere ce a venit de la specialiști, dar guvernul nu se îndreaptă spre acea direcție.

O altă problemă bordată de premier a fost legată de capacitatea de cazare a hotelurilor. Întrebat dacă se ia în calcul reducerea numărului de camere pe care un hotel le poate avea deschise publiclui, premierul a menționat că este vorba de câteva pensiuni. Centrele de cazare la care făcea referire premierul sunt din stațiunile montane.

În urma măsurilor luate, restaurantele vor fi deschise doar până la ora 22:00. Magazinele râmân să aibă programul până la ora 21:00. Excepție fac farmaciile și benzinăriile.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top