Actrița Loredana Alexandrescu a murit. Colegii de la Trupa Marionete au făcut tristul anunț
Sursa foto: Facebook

Media/TV

Actrița Loredana Alexandrescu a murit. Colegii de la Trupa Marionete au făcut tristul anunț

Actrița de la teatrul din Arad, Loredana Alexandrescu a murit, Atât colegii cât și cei de la UNATC au trasnmis mesaje emoșionante.

Actrița Loredana Alexandrescu s-a stins din viață la doar 53 de ani. Tristul anunț a fost făcut de colegii de la Teatrul Clasic „Ioan Slavici” din Arad. Vestea a venit ca un șoc pentru toată lumea, iar mesajele de condoleanțe ale colegilor arată durerea pe care actrița a lăsat-o în urmă. În ultimii ani ea a performat pe scena teatrului din Arad. Cariera și-a început-o pe scena teatrului din Girgiu, dar de-a lungul timpului a bucurat publiclul din mai multe județe. Din anul 1998 aceasta a râmas fidelă teatrului din Arad. Alături de Trupa Marionete ea a întruchipat zeci de roluri, atât din producții românești cât și internațioanale.

Loredana Alexandrescu a murti la 53 de ani. Ultimul mesaj postat de actriță a fost de pe patul de spital

Acrtița s-a stins din viață când încă avea toată cariera în față. Colegii de scenă au anunțat publicul de tristul eveniment. După aproape un an de zile în care toate instituțiile de cultură au fost închise, Loredana Alexandrescu nu a mai avut parte de un ultim spectacol în fața faniilor. Ea era o susținătoare a redeschiderii centrelor culturale, după cum se poate observa și pe pagina de socializare.

Loredana s-a născut în Reșița în 16 februarie 1968 și a urmat cursurile Universității Naționale de Arte Teatrale și Cinematografică „I. L. Caragiale” (UNATC )din București, după cum spune chiar ea pe pagina oficială. Ea a absolvit secția Păpuși – Marionete, promoția 2005. Cariera ei a început pe scena teatrului din Girgiu. Nu a stat mult timp și a activat în Ploiești la Teatrul „Toma Caragiu”. Mai apoi s-a întors acasa, la Reșița, iar din 1998 este vedeta teatrului din Arad la Trupa Marionete. Acolo întruchipat zeci de roluri în spectacole precum „Croitoraşul cel viteaz”, „ Spărgătorul de nuci”, „Fetița cu chibrituri” „D-l Goe şi Vizita” sau „Greuceanu”.

Pe data de 17 februarie atricța era internată în spital. Acolo și-a petrecut și ziua de naștere, dar mesajele și florile colegiilor i-au adus un zâmbet pe față. Nu se cunosc detalii despre motivul internării în spital.

Colegii au avut numai cuvinte frumoase la adresa Loredanei Alexandrescu

Colegii de trupă, dar și cei de la teatru au transmis mai multe mesaje emoționante la adresa Loredanei Alexandrescu

Echipa de care a fost alături în ultimii ani au trasmis mesaje emoționante la aflarea veștii. Mulți dintre ei au caracterizat-o drep un om bun, generos care a iubit teatrul și copii.

„S-a lăsat azi, definitiv, cortina peste viața unui om bun, generos, cu suflet cald și plin de compasiune. A unui om care a iubit teatrul și copiii. A iubit lumea așa cum e ea: cu bune și rele. Rămas bun, Loredana Alexandrescu! Nu te vom uita niciodată! La fel cum nu vom uita zecile de povești cărora le-ai dat viață în aproape trei decenii de teatru.Drum lin, colegă dragă!”, transmite Echipa Trupei Marionete.

„Fară tine scena e pustie,tu ai fost cea care ne-ai adus pentru prima dată acolo,tu ai fost cea care ne-a insuflat dragul de Teatru de Păpuși și îți mulțumesc din suflet pentru asta. Aș fi vrut să fii de fiecare dată acolo când noi venim, dar din păcate Dumnezeu a avut alte planuri cu tine, El nu ia în Cer decât oamenii buni,oamenii calzi și veseli,așa cum ai fost tu mereu”, a mai scris o colegă.

În semn de omagiu UNATC a postat câteva cuvinte la flarea veștii. Mai mult și Bruno Mastan, bsolvent al UNATC, profesor asociat la Facultatea de Teatru, Departamentul Păpuși-Marionete, programul de studii Art Terapie s-a stin din viață.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top