Horia Moculescu contestă abilitățile lui Roxen. Tânara va reprezenta România la Eurovison
Sursa foto: B1

Media/TV

Horia Moculescu contestă abilitățile lui Roxen. Tânara va reprezenta România la Eurovison

Horia Moculescu dezamăgit de artista care va reprezenta țara la Eurovision. Roxen va interpreta o melodie în limba engelză care este inspirată din viața ei.

Compozitorul, Horia Moculescu nu este de acord ca România să fie reprzentată de Roxen la Eurovision. Acesta și-a manifestat clar opinia de mai multe ori. Consideră că tânăra de 21 de ani nu are experiența necesară pentru a duce România pe pedium. În ediția de anul acesta țara noastră va fi reprezentată de Roxen cu melodia „Amnesia”. Piesa aleasă de cântăreață expune trăirile și problemele cu care ea s-a confruntat de-a lungul timpului, melodia fiind una foarte personală.

Hoaria Moculescu nu este de acord ca România să fie reprezentată de Roxen la Eurovision

Încă de anul trecut, Horia Moculescu a susținut că decizia ca Roxen să reprezinte România la Eurovison nu este una bună. Compozitorul își menține în continuare ideea, susținând că tânara nu are maturitatea necesară pentru un cocunrs de o asemena anvergură. Cu toate că nu i-a ascultat ultima piesă, acesta contestă talentul cântăreței.

„Am o emisiune de radio, seara, cu muzică de calitate, iar pe lista fetelor tinere nu am găsit-o la nici o propunere. Am spus anul trecut că nu ar merita să ne reprezinte la Eurovision”, a declarat Horia Moculescu

El a prezentat chiar și o listă cu câteva voci care ar fi mult mai pregătite din punctul lui de vedere. Pentru o reușită sigură, Moculescu ar miza pe vocea Andrei, a Deliei sau chiar a Lorei. Le-a descris drept trei voci mature și puternice care ar putea duce România pe podium. Cu toate acestea, el înclină mai mult spre Delia care are un reperteriu mai bun și o voce impecabilă, după cum a declarat.

Roxen va interpreta piesa „Amnesia” la Eurovision. Piesa este una personală inspirată din viața artistei

Roxen a mărturist că piesa cu care speră să câstige este una inspirată din viața ei. În versurile melodiei, tânăra și-a transpus gândurile, ideile și sentimentele. Piesa este despre curaj, despre vocile neauzite și despre toate trăirile de pe suflet care nu se aud. Ritmul piesei vine un contrapunct, este unul încurajator prin care încearcă să se explice că nu treci singur prin probleme, cu toții le avem.

Roxen va interpreta piesa „Amnesia” la Eurovision

Videoclipul, regizat de Bogdan Păun, se focusează fix pe Roxen și pe trăirile ei, ca un amalgan de sentimente. Artista joacă rolul unei fete singure, presate de cei din exterior, de societate, care uită cum e să fie ea și se închide în sine.

România s-a clasat în top 10 de șase ori din 1993 când a fost prima participare. Prima participare a României la concursul internațional a plasat țara în semifinale. Cele mai bune rezultate au fost obținute de Luminița Anghel și Sistem în anul 2005 cu piesa „Let Me Try”, ajungând pe locul 3. Paula Seling și Ovi au ocupat același loc în 2010 cu piesa „Playing with Fire”. Mihai Trăstariu a impresionat scena concursului cu piesa „Tornero” în 2006 și a ocupat locul 4, melodia a devenit hit internațional după. Duncan Laurence a câștigat Marea Finală Eurovision 2019 cu melodia „Arcade”. Marea finală Eurovision 2019 a avut loc pe 18 mai, la Tel Aviv.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top