printul philip externat
Sursa foto: Reuters

Știri externe

Prințul Philip, soțul reginei a fost externat din spital. Prințul Charles a fost singurul vizitator

Prințul Philip a fost externat azi dimineață. După o lună petrecută în spital el s-a întors acasă.

Soțul Reginei Elisabeta a II-a a fost externat astăzi din spital după aproape o lună de zile. Prințul Philip în vârsta de 99 de ani a fost internat pentru supraveghere pentru o infecție, dar după ceva timp a avut nevoie de o intervenție chirurgicală. Aceasta este una dintre cele mai lungi vizite ale bărbătului la un centru medical. Singurul membru al familiei regale care l-a vizitat pe perioada internării a fost fiul său cel mare, Charles. Regina a motivat că o vizită din partea ei presupune prea multe protocoale și nu dorește să încurce în vreun fel ritmul spitalulu.

Prințul Philip a fost externat după o lună de zile

Pe 16 frebruarie, Philip a fost internat la spitalul King Edward, după câteva zile petrecute a fost nevoie de mutarea prințului la un centru cardiac specializat. Acolo el a fost operat, amintin că din 2011, ducele are un stent pe inimă.

În această dimineața, prințul a fost externat în jurul orei 10:30. El s-a întors la castelul Windsor, reședința regală din Londra în care a stat în ultimul timp alături de regină. A fost nevoie de un scaun cu rotile care să îl după la mașina care îl aștepta. Cu toate că a avut nevoie de ajutor, Philip a salutat mulțimea la intrarea în castel, punând îndatoririle regale mai presus. O sursă regală a spus că prințul era de bună dispoziție.

„Alteța Sa Regală dorește să mulțumească întregului personal medical care l-a îngrijit atât la Spitalul Regele Edward al VII-lea, cât și la Spitalul Sf. Bartolomeu, precum și tuturor celor care și-au trimis urările de bine”, a declarat Palatul Buckingham într-un comunicat.

Prințul Charles a fost singurul vizitator a lui Philip

Prințul Charles a fost singurul vizitator a lui Philip. Regina nu și-a vizitat soțul

Pe data de 20 februarie, la puțin timp după internare Charles și-a vizitat tatăl. Acesta nu a petrecut foarte mult timp alături de tatăl său, vizita durând aproximativ 30 de minute. Regina a decis să nu își viziteze soțul pe perioada internării. Decizia a fost motivată că o vizită de-a ei ar presupune mai multe protocoale care ar bloca ritmul normal de desfășurare al spitalului.

În timp ce ducele era internat, Casa Regală a trecut print-o criză de imagine. Prințul Harry și soția sa Meghan Markle au luat parte la un interviu care dezvăluia ce au simțit cei doi în familia regală.

El a suferit de mai multe boli de-a lungul anilor, fiind tratat şi de blocarea unei artere coronariene la spitalul Papworth din Cambridgeshire în decembrie 2011. Prinţul a mai fost în spital şi pentru o infecţie la vezică în iunie 2012. Atunci a fost nevoit să lipsească de la Jubileul de diamant al reginei. Toate aceste probleme medicale au dus şi la retragerea sa din viaţa publică în 2017.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top