atacuri armate în atlanta
Sursa foto: BBC

Știri externe

Opt persoane au fost împușcate ieri seara în America. Atacurile au vizat mai multe centre SPA frecventate de cetățeni asiatici

Ieri seară un tânăr de 21 de ani a intrat în trei centre spa unde a omorât opt persoane. Autoritățile au suplimentat numărul de patrule în zonele cu cetățeni asiatici.

Ieri seară au fost sesizate mai multe atacuri la câteva saloane din Atlanta. În urma atacurile opt perosane și-au pierdut viața în urma împușcăturilor mortale. Un tânăr de 21 de ani a fost arestat, fiind suspectul tuturor atacurilor. În momentul de față nu se cunoaște motivul atacurilor. Din cele opt persoane ucise, patru erau de origine asiatică și se ia în calcul motivul rasei și al etniei. Atacurile privind persoanele asiatice au crescut în ultima perioadă din cauza situației globale. Acestea sunt învinovățite că răspândesc boala.

Opt persoane au fost ucise în Atanta. Atacuri în trei spa-uri diferite

În ultimele luni America a avut de confruntat mai multe atacuri. După incidentul din 6 ianuarie asupra Capitoliului, problema atacurilor asupra persoanelor asiatice a devenit una prioritară pe ordinea de zi. După Primul atac a avut loc ieri seara la ora locală 17:00 la salonul de masaj asiatic Youngs din Acworth. Poliția a venit la fața locului, dar nu s-a mai putut intervenii. La primul atac au fost omorâte pe loc două persoane. Din declarațiile purtătorului de cuvânt s-a confirmat că trei persoane au fost transportate la spital. Din nefericire pentru două dintre ele nu s-a mai putut face nimic și și-au pierdut viața. Ulterior, el a confirmat că victimele erau două femei asiatice, o femeie albă și un bărbat alb și că un bărbat hispanic fusese rănit.

La mai puțin de o oră a fost sesizat un jaf în curs la un alt salon, mai exact la Gold Spa din nord-estul Atlantei. Momentul în care poliția a ajuns la locul faptei au fost găsite trei femei decedate în interior. Cauza morții a fost provocată prin împușcare. În timp ce analizau locul crime, ofițerii au fost chemați la alt spa din apropiere. La Aromatherapy Spa, ultimul loc în care atacatorul a intrat a fost găsită o nouă victimă, tot femeie.

Un prim suspect a fost găsit la câțiva kilometrii de Atlanta

După ce anchetatorii au analizat imaginile video de la camerele de supraveghere au identificat un potențial suspect. Reprezentanții Departamentului de Poliție din Atlanta au confirmat că suspectul are legătură cu toate cele trei atacuri.

Un prim suspect a fost găsit la câțiva kilometrii de Atlanta

După mai multe căutări, suspectul de 21 de ani a fost găsit în la aproximativ 300 de kilometrii de sudul Atlantei. Anchetatorii susțin că Robert Aaron Long, cel care a omorât cele opt persoane a folosit același pistol în toate cele trei atacuri.

În urma celor întâmplate comunitățile asiatice se simt în pericol. Autoritățile din Georgia aua anunțat că unitatea antiteroristă a Departamentului de Poliție din New York va desfășura patrule suplimentare în comunitățile asiatice de acolo. Guvernatorul Georgiei, Brian Kemp, a lăudat poliția pentru răspunsul lor rapid la împușcături și a spus că „se roagă pentru victimele acestor acte oribile de violență”.

Atacurile din Georgia au loc la doar câteva zile după ce președintele amercan Joe Biden a condamnat, în cadrul unui discurs televizat, infracțiunile motivate de ură și discriminarea împotriva americanilor de origine asiatică.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top