Egiptul își construiește o nouă capitală. Primii locuitori sunt așteptați în iulie
Sursa foto: Profimedia Images

Știri externe

Egiptul își construiește o nouă capitală. Primii locuitori sunt așteptați în iulie

Cairo nu va mai fi pentru mult timp capitala Egiptului. Oficialii au constuir un nou oraș administrativ. Întreg conceptul este unul high-tech.

Egiptul își construiește o nouă caiptală la 45 de km de Cairo, actuala capitală. Țara este una deosebită, iar atracțiile turiste aduc an de an o mulțime de turiști în Cairo. Statul a decis construirea noul centru pentru a scăpa de agitația actuală. Noul oraș va purta denumirea simplă de Noua Capitală Administrativă. Ideea nu este una nouă pentru egipteni, încă din 2015 oficialii și-au anunțat intența. Acesta este și principalul proiect din mandatul președintelui. Abel Fattah al-Sisi. Noua capitală va avea universități, spații reacreative și un sector diplomatic. Primii locuitori sunt așteptați în luna iulie a anului acesta.

Egiptul își construiește o nouă capitală. Apoape 5.000 de locuințe au fost deja vândute

Egitul este un oraș care atrage prin frumusețe și vremea mereu însorită. Toate acestea aduc un venit consisten statului din turism, dar are și efecte negative. Cu o populație a orașului Cairo de peste 22 de milioane de locuitori, actuala capitală a ajuns sufocată. Din cauza supraaglomerării metopolei, oficialii au decis construirea unui Noi Capitale Administrative.

Întreg proiectul este unul high-tech

Amplasarea nu este departe de Cairo, mai exact la 45 de km spre est. Construcțiile au început din vara anului 2019 și pe lângă locuințe noua zonă va include un nou palat prezidențial, o nouă clădire a parlamentului. De asemenea, Banca Centrală va avea un nou spațiu, se va mai regăsi un aeroport, un parc temativ masiv. Capacitatea noii capitalei este de aproximativ 6,5 milioane de persoane.

În noua capitală nu vor exista bani cash. Întreg proiectul este unul high-tech

Capitala a fost proiectată pentru viitor, astfel s-au luat mai multe decizii inovatoare. Întreg sistemul de plăți va fi bazat pe plata digitală, numerarul nu va exista în noua capitală. Energia va fi furnizată prin panourile solare. Mai mult, entrele de control vor monitoriza electronic infrastructura și securitatea. Din dorința de a se simți cât mai bine și de se conecta cu natura s-au alocat 15 metri pătrați de spațiu verde pe locuitor. Prin toae aceste măsuri, oficialii încearcă să rezolve problemle din vechea capitală.

Finalizarea completă a orașului poate dura zeci de ani, dar purtătorul de cuvânt al ministerului a anunțat că Guvernul va funcționa în paralel cu dezvoltarea orașului. Finalizarea districtului de afaceri, care urmează să fie comercializat, este stabilită pentru 2023. Deja aproximativ 5.000 de unități locative au fost vândute în primul cartier rezidențial care se va deshide în luna mai. Primii locuitori sunt aștepați în vară, în luna iulie. Cei 50.000 de funcționari publici care vor inaugura capitală se vor deplasa cu autobuzul pentru a ajunge la nua casă.

Proiectul a întâmpinat și câteva probleme legate de buget. Costul construcției era estimat la 25 de miliarde de dolari pentru prima fază, iar armata și guvernul au preluat costul. Din costul de 25 de miliarde de dolari pentru prima fază, aproximativ 3 miliarde de dolari sunt cheltuiți pentru districtul guvernamental. Unele finanțări internaționale au fost asigurate pentru legăturile feroviare. Un împrumut chinez de 3 miliarde de dolari a ajutat la finanțarea districtului de afaceri.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top