instagram platformă pentru copii

Știri externe

Facebook vrea să creeze o platformă de Instagram pentru copii. Părinți vor avea control asupra aplicației

Instagram va lasna o platformă dedicată copiilor. Cei mici vor putea comunica în siguranță.

Lumea virtual ăa acaparat activitățile zilnice de ceva timp. Din cazua situației globale platformele de socializare au devenit necesare și pentru cei mici care vor să țină legătura cu prietenii. Instagram, platforma deținută de Facebook va avea o versiune specială pentru copii sub 13 ani. Decizia a venit pe fondul numeroaselor abuzuri detectate. Noua versiune va fi optimizată pentru cei mici, inlcusiv din punct de vedere legal.

În prezent platforma de socializare are ca vârstă minimă de utilizare 13 ani. Facebook a creat în 2017 o versiune a Messenger-ului dedicată copiilor între 6-12 ani. Noua platformă va fi mai sigură pentru copii, iar adulții o pot controla.

Instagram va avea o versiune pentru copii. De unde a plecat ideea

Șeful platformei, Adam Mosseri a ieșist public și a anunțat că Facebook lucrează la o nouă versiune dedicată copiilor. El nu a spus cocncret ce va implica noua platformă, dar a asigurat că există un pan foarte detaliat. Ideea noii rețele s-a născut de la nevoia celor mici de socializare cu prietenii. Un alt factor declanșator a fost nevoie părințiilor de transparență și control asupra a ceea ce văd cei mici, ce postează, dar și ce conversații au și cu cine.

Majoriatatea aplicaților de pe piață nu oferă un control parental, iar părinții care decid să își lase copii pe platforme au rețineri. Nu de puține ori s-au înregistrat abuzuri asupra copiilor sau a adolescențiilor pe rețelele de socializare.

„Din ce în ce mai mulți copii își întreabă părinții dacă pot intra în aplicații care îi ajută să țină legatura cu prietenii lor. În acest moment nu există multe opțiuni pentru părinți, așa că lucrăm la realizarea de produse suplimentare… care să fie potrivite pentru copii, gestionate de părinți”, a spus purtătorul de cuvânt de la Facebook.

Cât de sigură va fi noua paltformă pentru copii. La ce s-au gândit programatorii

În ciuda faptului că toți utilizatorii Instagram, în momentul de față trebuie să aibp minimc 13 ani, nimic nu îi oprește să mintă la crearea contului. Facebook a anunțat că va depăși această problemă prin utilizarea memorării automate în combinație cu vârsta de înregistrare pentru a determina vârstele reale.

Prin cea mai recentă actualizare adusă Instagram, rețeaua socială nu va mai permite adulților să trimită mesaje adolescenților care nu-i urmăresc. Rețeaua încearcă să-și schimbe imaginea publică și să desființeze mitul că facilitează interacțiunea dintre minori și adulți cu intenții ticăloase. În plus, adolescenții vor primi un avertisment cu referire la persoana cu care interacționează, dacă respectivul a început să urmărească mai multe persoane sub 18 ani.

Noua paltforma nu este doar în beneficiul celor mici. Aplicația atrage noi utilizatori pe care îi poate face fideli. Mai exact, scopul final este să intre în viața oamenilor de la o vârstă fragedă pentru a asigura utilizatori activi care văd și reacționează la reclame. Adolescenții vor fi încurajați să opteze pentru profilurile de tip privat la crearea unui nou cont.


Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top