Parfumuri contrafăcute în valoare de 3 milioane de euro introduse ilegal în țară. Gruparea avea aliați din interior
Sursa foto: Facebook

Știri interne

Parfumuri contrafăcute în valoare de 3 milioane de euro introduse ilegal în țară. Gruparea avea aliați din interior

În Portul din Constanța s-au găsit mai multe sctile de parfumuri contrafăcute. Intrarea lor în țară se făcea în mod ilegal. Gruparea avea sportul mai multor agenți ai legii.

Procurorii DIICOT au descoperit bunuri aduse ilegal în țara în valoare de 3 milioane de euro. În Portul Constanța au fost descoperite peste 65.000 de sticle de parfum contrafăcute. Transportul avea ca obiect declarat cuptoare electrice provenite din Turcia. Gruparea a reușit să treacă de controalele vamale cu ajutorul mai multor ofițeri pe care îi mituiau. Săptămâna trecută, opt persoane au fost arestate, iar şase inculpaţi sunt cercetaţi sub control judiciar. Gruparea folosea societăți comerciale conduse de oameni de afaceri străini pentru a mușamaliza tranzacțiile.

Parfumuri contrafăcute introduse ilegal în țară. Peste 65.700 de sticle ce imitau marile branduri

Procurorii DIICOT alături de reprezentanţi ai Direcţiei Generale a Vămilor şi Biroului Vamal de Frontieră Constanţa Sud Agigea au descoperit un transport ilegal. Containerul în care erau declarate cuptoare electrice din Turcia ascundeau mai multe parfumuri contrafăcute. În interior au fost găsite 503 cutii cu sticle de parfum, ambalate individual ce imitau mai multe branduri de lux. Au fost inventariate 65.700 de sticle cu parfum, de diferite cantităţi şi branduri, cu valoare de piaţă ce depăşeşte 3 milioane de euro.

Bunurile găsite urmau să fie vândute pe piața neagră din România, dar și din alte state europene. Pentru a putea fi mai greu de depistat, gruparea se folosea de societăți comerciale conduse de oameni de afaceri turci, de origine kurdă, cetăţeni români, libanezi şi armeni.

Este vorba de o grupare infracţională care a reuşit să introducă în ţară, cu ajutorul a doi poliţişti şi trei vameşi, peste 580.000 de parfumuri contrafăcute, purtând însemnele distinctive ale unor brand-uri de lux, cu o valoare estimată de 25 milioane euro. Din această cantitate, procurorii au reuşit să indisponibilizeze peste 275.000 de parfumuri contrafăcute, potrivit Agerpress.

Gruparea avea aliați din interior. Cine i-a ajutat să introducă marfa

Procurorii DIICOT a confirmat că gruparea se folosea de doi inspectori vamali cu care făcuse o înțelege în prealabil. Aceștia ai efectuat controale necorespunzătoare. Mai exact, vameșii știau unde sunt ascunde parfumurile, iar la controale evitau acele zone pentru a nu fi semnalate nereguli. Mai mult, gruparea avea spijin și din partea unui declarant vamal. Acesta trebuia să îndeplinescă formalitățile vamale, dar fără a informa conducerea cu privire la produsele care nu erau trecute în documente, precum parfumurile.

Lista celor implicați include și un agent-șef principal de poliție din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Porturi Maritime. Acestuia se alătură și fratele său comisar-şef de poliţie în cadrul BCCO Constanţa. Ei asigurau derularea contrabandei și au oferit garanţia efectuării în condiţii de siguranţă a acestor operaţiuni.

Cei care ajutau gruparea infracțională erau răsplătiți pe măsură. După ce vedeau că totul merge perfect fiecare oficial implicat primea o sumă de bani sub formă de mită. Suma totală pe care gruparea a oferit-o se ridică la 489.000 de dolari. Sumă ce reprezenta aproximativ un dolar pentru fiecare dintre cele 460.820 de parfumuri contrafăcute introduse prin contrabandă. Peste această sumă se adugă și 30.000 dolari pentru un transport de 124.800 parfumuri de mici dimensiuni.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top