Au avult loc audierile privind cauza incendiului de la Piatra Neamț. 17 cadre medicale au dat declarații
Sursa foto: Hotnews

Știri interne

Au avult loc audierile privind cauza incendiului de la Piatra Neamț. 17 cadre medicale au dat declarații

17 medici au fost audiați în cazul incendiului de la Piatra Neamț. Unii dintre ei au spus care e o posibilă cauză a incendiului. Medicul Cătălin Denciu se recuperează în Belgia.

La jumătatea lunii noimebrie a anului trecut secția ATI de la spitalul Județean Piatra Neamț a luat foc. În urma incediului zece persoane și-au pierdut viață. La patru luni de la tragicul eveniment au avut loc audierile. Parchetul a intervievat 17 medici pentru a afla cauza focului. Avocatul rudelor victimelor din incediu, Adrian Cuculis a declarat că medicii nu erau instruiți în cazul unui asemenea eveniment.

Medicii audiați au fost supuși mai multor întrebări capcană, una dintre ele fiind legată de candelele aprinse în secție. Medicul erou, Cătălin Denciu care și-a pus viața în pericol pentru a salva pacienții face recuperare în Belegia, starea lui este una stabilă.

Au avut loc audierile privind incendiul de la Piatra Neamț. Care sunt posibilele cauze

În ultimele luni mai multe spitale au avut probleme cu sistemele electrice. Incendiul de la Matei Balș nu a fost un caz izolat, mai multe centre medicale au trebuit să îndure lupta cu flăcările. Numărul persoanelor internate în secțiile ATI a crescut, iar sistemele vechi nu au mai făcut față.

În noiembire două saloane din cadrul Spitalului Județean Piatra Neamț au luat foc, iar zece oameni și-au pierdut viața. În urma audierilor, cele 17 cadre medicale intervietate au declarat că protecția contra incendiilor era semnat, dar fără a cunoaște modalitatea de acționare. Fiecare centru medical trebuie să instruiască medicii în cazul unor evenimente neprevăzute. Avocatul Adrian Cuculis a declarat că instructajul pentru Prevenirea și Stingerea Incedniior (PSI) era doar o formalitate după cum au declarat și medicii audiați.

O cauză posibilă a incendiului a fost zisă de trei dintre medicii prezenți. Ei consideră că injectomatul a propagat focul către combinezonul asistentei. Din cauza supraaglomerării secției flăcările au năpustit peste cele două saloane.

Întrebări capcană pentru medici: „Erau aprinse candele în secția ATI?”

Parchetul general se ocupă de cazul incendiului din Piatra Neamț, mai exact de procurorii Eduard Mihai Ilie și Marius Iacob, cei care au investigat incendiile de la maternitatea Giulești și de la Clubul Colectiv. Avocatul susține că medicii au fost întrebați dacă în secțiile ATI erau aprinse candale.

Toți cei 17 medici au răspuns negativ, mințind. Planșele foto din dosar indică clar faptul că în cele două saloane erau apinse lumânări. Tot cadrele medicale au mai spus că secția era ocupată peste limită. Nu de puține ori medicii sau asistentele de acolo nu puteau să se miște printre pacienți.

Medicul erou, Cătălin Denciu se recuperează în Belgia

Medicul erou de la spital, Cătălin Denciu se reface șa un centru din Belgia. El a intrat de mai multe ori în saloanele cuprinse de flăcări pentru a salva pacienții. El a suferit arsuri de gradul doi și trei pe aproape jumătate din corp. Pentru a-i salva viața a fost transportat la un spital militar din Belgia. Ulterior a fost transpotat pentru recuperare la cel mai mare spital din capitala Belgiei.

Medicul erou, Cătălin Denciu se recuperează în Belgia

Acesta a mărturist că a început să se miște gradual, a început cu exerciții pentru mers. Cel mai dificil pentru Cătălin este în continuare să își miște brațele sau să le îndoaie. Acesta nu își pierde speranța și este sigur că prin mai multe ședinte de fizioterapie va putea să se deplaseze normal.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top