rima de casare pentru programul RABLA se majorează. Crește bugetului rogramului pentru achizționarea mașinilor full electric
Sursa foto: Pixabay

Economic

Prima de casare pentru programul RABLA se majorează. Crește bugetului rogramului pentru achizționarea mașinilor full electric

Prima de casare pentru programul RABLA se majorează. Ministrul Mediului a anunțat modificările.

Statul vine în ajutorul celor care vor să își schimbe mașina veche cu una nouă mai puțin poluantă. În urmă cu câteva zile Ministrul Mediului, Barna Tanczos a anunțat că prima de casare va fi majorată pentru Programul Rabla Plus. El a anunțat că suma pe care cei care aleg să se înscrie în program va crește cu 1.000 de lei.

Vești bune sunt și pentru cei care aleg o mașină full electric. Doar 1% dintre români optează pentru mașini electrice. AStfel, statul se vede nevoit să păstreze primele cele mai mari din Uniunea Europeană pentru a încuraja cetățenii. Programul Rabla va fi lansat la sfârșitul lunii aprilie.

Prima de casare pentru programul RABLA se majorează. Cât vor urma să primească cei din program

Subiectul poluării a ajuns o temă extrem de dezbătută în ultimul timp. Pentru a scădea nivelul poluarii la nivelul întregii lumi se încurajează folosirea mașinilor electrice sau celor care au un indice de poluare scăzut. Ministrul Mediului, Barna Tanczos a anunțat marți că românii care se înscriu în programul Rabla vor beneficia de o sumă mai mare. El a anunțat că prima de casare va fi majorată la 7.500 de lei, aproximativ 1.500 de euro. Amintin că înainte de acest moment cei din program beneficiau de 6.500 de lei.

Doar 1% din totalul mașinilor din România sunt electrice

Reprezentanții Guvernului au anunțat că și bugetul programului va fi majorat. Rabla Clasic ar urma să aibă cu 10% mai multe fonduri. Mai exact, programul ar dispunde de 440 de milioane de lei pentru a crște numărul mașinilor noi finanțate.

Crește bugetului rogramului pentru achizționarea mașinilor full electric. Doar 1% din totalul mașinilor din România sunt electrice

Mașinile electrice sunt un benefiu adus planetei și poluarii în general. În România aceste produse sunt relativ noi pe piață, iar reticiența cetățenilor se refelctă în numărul mic de mașini full electrice cumpărate. Potrivit oficilalilor doar 1% din numărul total se mașini cumpărate de români sunt electrice.

Din această cauz, Ministrul Mediului a anunțat că vrea că programele naționale sunt benefice. Mia mult, România beneficiază de cea mai mare primă din Europa pentru mașini electrice. Un cetățean poate primii cel mult 10.000 de eurp pentru achiziționarea unui mașini electrice. De asemenea, cei interesați de o mașină hibrid pot beneficia de 4.500 de euro.

„Avem cel mai mare buget de când există acest program, dublăm bugetul de anul trecut şi ajungem la 400 de milioane de lei deoarece am văzut interesul cetăţenilor pentru maşinile electrice nepoluante. Vrem cât mai multe maşini electrice pe şoselele din România”, a spus ministrul Mediului.

Suma maximă pe care o persoană fizică sau juridică o poate primi este de 2.250 de euro în cadrul Programului Rabla Plus. Programul Rabla Plud permite achiziționarea a 6.600 de mașini electrice și 5.500 de mașini hibrid.

Programul Rabla Clasic 2021 este valabil pentru achizitionarea de vehicule cu motor pe combustie sau hibrid cu emisii de CO2 sub 140 g CO2/km. Se acorda un tichet in valoare de 7500 lei pentru o masina mai veche de 8 ani casata in scopul achizitionarii unei masini noi cu noxe reduse. Se poate folosi un singur de astfel tichet. In plus, cumparatorul unei masini noi mai poate beneficia suplimentar de eco-bonusuri, specifice masinii nou achizitionate

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top