proteste bucuresti
Sursa foto: : InquamPhotos/Octav Ganea

Știri interne

Noua noapte de proteste s-a lăsat cu amenzi de 400.000 de lei. 188 de persoane au fost audiate la secțiile din București

O nouă seară de proteste a adus amenzi de peste 400.000 de lei. Incidente au fost înregistrare în București, Drobeta-Turnu Severin și Brăila.

Luni seara a fost a doua noapte de proteste în mai multe orașe din țară. În aroximativ 70 de localități cetățenii au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva noilor restricții. Jandarmeria Română a anunțat că s-au dat în jur de 650 de sancțiuni. Valoarea totală a amenzilor se ridică la peste 400.000 de lei. Oficiali anunță că mai urmează sancțiuni după ce vor analiza imaginile de pe camerele de supraveghere din zonă.

În capitală au fost prezenți aproximativ 1.500 de protestatari. Un grup de 300 de persoane au devenit agresivi și a fost nevoie de intervenția jandarmilor. În urma altercațiilor 188 de persoane au fost duse la audieri. Doar în București amenzile pentru ultraj și distrugere s-au ridicat la suma de 200.000 de lei.

Noua noapte de proteste s-a lăsat cu amenzi de 400.000 de lei. Care sunt principalele declarații ale prefectului Capitalei

Duminică seara a fost prima noapte de proteste spontane. Ieri seară tot mai mulți cetățenii au continuat să iasă în stradă din cauza noilor restricții. Manifestațiile au fost prezenete în 70 de localități din România. Poliția a aplicat aproximativ 650 de amenzi în valoarea totală de 400.000 de lei. În 38 dintre localități a fost depășit numărul maxim de persoane prevăzute de lege, mai excat 100 de persoane.

188 de persoane au fost audiate la secțiile din București

Prefectul Capitalei a ieșit public în această dimineață pentru a reacționa la evenimentele recente. El a început prin a mulțumii celor care respectă noile măsuri și ordinea publică. Acesta a vorbit și despre grupul de 300 de persoane care a devenit agresiv și modul rapid de intervenție al jandarmeriei pentru a restabilii ordinea publică. El susține că noile măsuri vor rămâne în vigoare, susținând că sunt făcute pentru a proteja populația. Tot el a dat exemplul Austriei care închide în mod obișnuit magazinele de la ora 18.

188 de persoane au fost audiate la secțiile din București. În Drobeta-Turnu Severin și Galați au fost înregistrare incidente

Comandantul Jandarmeriei București, Ionel Cătălin Stegăroiu a vorbit despre izbucnirile agresive din Capitală. A povestit că La un moment dat, 3 persoane au schimbat direcția de mers, iar colegii mei au încercat să dialogheze cu ei, dar au devenit violenți. În acel moment manifestanţii au început să înjure şi să arunce cu pietre. El a vorbit și despre amenzile acordate, cea mai mare fiind de 25.000 de lei.

Un grup de 300 de persoane a devenit agresiv în jurul orei 1 noaptea și a fost nevoie de intervenția jandarmilor. Mia multe persoane au început să arunce cu pietre în forțele de oridine și să distrugă câteva coșuri de gunoi la Piața Unirii. Pentru a asigura oridinea publică, jandarmii au dus la audieri 188 de persoane. Poliția a deschis cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ultraj, distrugere, tulburarea ordinii si liniștii publice, nerespectarea regimului armelor și munițiilor, furt calificat și port fără drept de obiecte periculoase.

Nici la Drobeta-Turnu Severin și Galați protestatarii nu au fost mai calmi. În incidentele de la Galați, 6 jandarmi au fost răniți, însă fără a avea nevoie de îngrijiri medicale de specialitate. În Brăila cei prezenți la manifestație au încercat să distrugă un indicator rutier. Cei implicați au răspuns penal pentru fapta lor.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top