Donald Trump e dat în judecată în urma atacului de la Capitoliu. Doi polițiști cer compensații uriașe
Sursa foto: NDTV

Știri externe

Donald Trump e dat în judecată în urma atacului de la Capitoliu. Doi polițiști cer compensații uriașe

Donald Trump are mai multe probleme în urma atacului din 6 ianuarie. Doi polițiști cer daune materiale.

În urma asaltului de la Capitoliu, Donald Trump a fost acuzat de instigare. În ambuscadă un polițist a fost omorât, iar alții răniți. La câteva luni de la eveniment, doi agenți din cadrul Poliției Capitoliului au depus plângere în potriva fostului președinte american.

Cei doi polițiști cer daune fizice și psihice în valoare de cel puțim 75.000 de dolari fiecare. Cei doi susțin că în urma incidentului au rămas cu sechele și atribuie vina fostului președinte pentru instigare la violență.

Donald Trump e dat în judecată în urma atacului de la Capitoliu. Acuzat că a instigat la violență

Pe 6 ianuarie mai mulți susținători ai fostului președinte Donald Trump au luat cu asalat clădirea Capitoliului. În urma acțiunilor lor un polițist a fost ucis, iar alți câțiva răniți. Cei doi polițiști cer daune de 75.000 de dolari fiecare pentru traumele psihice și fizice care au servenit în urma atacului. Donald Trump era pe atunci încă președintele Statelor Unite ale Americii. El a fost acuzat că a instigat mulțimea la acțiuni violente. El susținea că alegerile au fost fraudate.

”Insurgenţii au fost încurajaţi de comportamentul domnului Trump din ultimele luni, care i-a determinat pe susţinătorii săi să creadă în falsele sale afirmaţii potrivit cărora era pe punctul de a fi îndepărtat de la Casa Albă din cauza unei farude electorale masive”, subliniază ei în această plângere, depusă la un tribunal federal la Washington.

Doi polițiști cer compensații uriașe. James Blassingame și Sidney Hemby lucrează de mai mulți ani pentru stat

Cei doi polițiști care au fost prezenți la atacul din 6 ianuarie cer daune fostului președinte. James Blassingame și Sidney Hemby afirmă că au suferit răni fizice și psihologice în confruntărișe urzite de Trump, după cum afirmă cei doi. Cei doi cer compensații de 75.000 de dolari fiecare și o amendă care să i se aplice fostului președinte.

James Blassingame, un poliţist afroamerican care lucrează de 17 ani la Poliţia Capitoliului, precizează că a fost rănit la cap şi la spate şi că suferă de sechele psihologice în urma atacului de la sediul Congresului. El precizează că a fost fost supus unor agresiuni rasiste de către susţinători ai fostului preşedinte. Sidney Hemby, care se află în post de 11 ani, a fost rănit la mâini şi la genunchi. Mai mult după ce a fost zdrobit de uşile de la intrarea în Capitoliu şi a fost stropit cu produse chimice pe faţă şi pe corp.

”Agentul Hemby are de obicei un comportament calm, însă îi este dificil să gestioneze consecinţele psihologice ale unor atacuri neîncetate”, se subliniază în plângere, în care sunt prezentate toate dăţile în care Donald Trump a părut să încurejeze insurecţia.

În urma acestei acțiuni majoritatea rețelelor de socialize i-au blocat conturile lui Donald Trump, considerând-ul un factor declanșator și pentru alte manifestații de acest tip. Pentru a păstra legăruta cu susținătorii el a anunțat că își va deschide propia platformă de socializare. Acum câteva zile a fost lansat website-ul lui.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top