Un nou atac a avut loc la Capitoliu. Cine este suspectul care a omorât un polițist
Sursa foto: BBC

Știri externe

Un nou atac a avut loc la Capitoliu. Cine este suspectul care a omorât un polițist

Un nou atac a avut loc la Capitoliu. Un polițist a fost omorât. Suspectul era un aadept al teoriilor conspiraționale.

Vineri în jurul prânzului sistemul de alartă al Capitoliului a fost iar folosit. În jurul orei locale 13:00 un tânăr a intrat cu mașina în doi ofițeri aflați la baricada de nord a clădirii guvernamentale. Un polițist a fost omorât, iar altul a avut nevoie de îngrijri medicale. Majoritatea politicienilor nu se aflau în clădire, având concediu.

Suspectul care a fost împușcat la fața locului este Noah Green. Tânărul în vârstă de 25 de ani se confrunta cu probleme mentale după cum reiese și din postările pe conturile de socializare. El a rămâas fără loc de muncă și considera că cei de la guvernare îi controlează mintea.

Un nou atac a avut loc la Capitoliu. Nu se ia în calcul un atac terorosit

După incindetul din 6 ianuarie, măsurile de siguranță au fost sporite pentru a proteja clădirea guvernamentală. Vineri la orele prânzului o mașină a izbit barierea de securitate din nordul clădirii. Soferul unei berline albastre a intrat în barierele de proteceție și a rănit doi polițiști. Unul dintre ei a murit din cazua rănilor provocate, după 18 ani în care și-a slujit țara. Colegul lui de post a avut nevoie de ingrijiri medicale și a fost transportat la spital.

Cine este suspectul care a omorât un polițist

Momentul de maximă tensiune a afost atunci când atacatorul a coborât din mașină și s-a îndreptat spre polițiști cu un cuțit. Organele de oridine s-au văzut nevoite să deschidă focul, iar tânărul de 25 de ani a fost împușcat de trei ori. La fața loclui au fost prezente mai multe ambulanțe, dar și un elicopter. Poliția a declart că suspectul pare să acționeze singur și nu este vorba de un nou atac asupra Capitoliului.

Imediat după incident cei prezenți în Capitoliu au fost anunțați să stea departe de ferestre și să rămână în interior. Străzile din jurul clădirii, dar și birouriele Congresului au fost închise.

Cine este suspectul care a omorât un polițist. Președintele Joe Biden a fost anunțat

Potrivit CNN agresorul are 25 de ani și este un bărbat de culoare pe nume Noah Green. Noah Green a absolvit Universitatea Christopher Newport University din Newport News, Virginia, în 2019, cu diplomă în finanțe. Avea, de altfel, carnet de șofer înregistrat în Virginia. Din postările sale pe rețelele de socializare se întelege că el era în potriva guvernului și credea în teoriile conspiraționale.

El a postat chiar înaintea atacului mai multe linkuri către înregistrări video cu  Louis Farrakhan, un controversat cleric și activist american, liderul Națiunii Islamului. „Guvernul SUA este inamicul #1 al oamenilor de culoare”, spune clericul într-una dintre postările preluate de Noah Green.

Într-o altă postare, Green a scris săptămâna trecută că el crede că Farrakhan l-a salvat după „teribilele suferințe pe care i le-au produs probabil CIA, FBI, agenții guvernamentale ale Statelor Unite ale Americii”.  Răspunzând unui comentariu la acea postare, Green afirmă că a fost victima mai multor spargeri de domiciliu, că i s-a otrăvit mâncarea, că a fost supus unor agresiuni, operațiuni neautorizate în spital și unor acțiuni de controlare a minții.

Președintele Joe Biden a fost anunțat imediat de incident. El nu se află la Washigton, dar a trasnmis condoleanțe familiei. Nancy Pelosi, purtătoare de cuvânt a Camerei Democratice, a declarat că „inima Americii a fost frântă” și l-a numit pe domnul Evans „un martir al democrației noastre”.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top