A început demolarea spațiilor comerciale de la metrou. Mai mulți proprietari au protestat
Sursa foto: Inquam Photos / George Calin

Știri interne

A început demolarea spațiilor comerciale de la metrou. Mai mulți proprietari au protestat

Metrorex a anunțat în urmă cu ceva timp că toate spațiile comerciale din incinta metroului trebuie evacuate pâna la data de 2 aprilie 2021. Acest lucru a stârnit revolta multor sindicaliști, iar magazinele nu au fost eliberate pâna acum. În aceasta dimineața a început demolarea spațiilor comerciale de la stația Ștefan cel Mare. Anunțul a fost făcut de Ministrul Transporturilor.

La fața locului a fost prezent și directorul Metrorex, Ștefan Paraschiv care a încercat cu o rangă să distrugă un punct de vânzare. În stația de la metrou s-au strâns și mai mulți proprietari de magazine care contestă decizia. Ei susțin că au plătit pentru acele spații, iar acțiunea este ilegală.

A început demolarea spațiilor comerciale de la metrou. Ce a făcut directorul Metrorex

Comercianții magazinelor de la metrou au avut la dispoziție aproximativ zece zile pentru a elibera punctele de vânzare. Decizia de demolare a acestora a venit pe fondul pericolului în caz de incendiu. Amplasarea lor îngreunează intervenția în caz de pericol. După ce a fost anunțată măsura în 25 martie, la metrou a izbucnit o grevă spontană care a blocat circulație trenurilor o zi întreagă.

Termenul pe care comercianții ar fi trebui să îl respecte pentru a evacua magazinele a trecut, iar conducerea Metrorex a acționat în consecință. În această dimineața au început demolăriile spațiilor comerciale de la stația Ștefan cel Mare. Prezenți la acțiune au fost și primatul sectorului 2, Radu Mihaiu, dar și directorul Metrorex.

Directorul metroului a fost surprins cu o rangă în mână pentru a încerca să demoleze ușa unui magazin. Primarul sectorului doi a asistat la acțiunea de demolare și susține că se va interveni cu tot ce este nevoie pentru a crea un mediu sigur pentru călători. Întreaga acțiunea s-a consumat în huiduielile propietarilor de magazine.

„Există dispoziție de desființare pentru șase magazine la Ștefan cel Mare și două magazine la Pipera. Apelăm la toate organele de stat, la Jandarmerie, la Poliție, la Poliția Locală, o să colaborăm”, a declarat Radu Mihaiu, potrivit imaginilor difuzate.

Mai mulți proprietari au protestat. Ce se întâmplă cu marfa din centrele comerciale demolate

La fața locului au fost prezenți mai mulți sindicaliști și proprietari ai magazinelor. Ei susțin că evcauarea nu este legală. Primarul a încercat să explice oamenilor că nu există autorizare de construire, iar multe dintre spații nu au aviz ISU.

„Cum să le considerați ilegale? Am plătit 18 ani? Nu vine un executor judecătoresc”, au strigat oamenii către primarul sectorului 2.

Radu Mihaiu, primarul sectorului 2, a declarat, în direct la televiziunile de știri, că Primăria pe care o conduce a primit de la Metrorex sesizări că există chioșcuri ridicate pe domeniul public din cadrul stațiilor de metrou care nu au autorizație de construire și că, potrivit controalelor interne, sunt un pericol în caz de evacuare de urgență.

Edilul a precizat că oamenii vor fi din nou notificați să vină să își ridice marfa. În cazul în care acest lucru nu se rezolvă, marfa va fi preluatp cu proces-verbal și depozitată de organele legii. Propietarii pot merge să își ridice marfă după aceea.

Potrivit primarului, șase magazine din stația Ștefan cel Mare vor fi evacuate, două la Pipera și alte câteva la stația Piața Iancului până la finalul săptămânii.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top