enel
Sursa foto: Automarket

Economic

12 stații de încărcare a mașinilor electrice vor fi instalate. Enel continuă planul de dezvoltare

Enel are de gând să instaleze 25 de stații electrice în 12 orașe. Unde se vor găsii acestea.

În România Enel are pus la punct un plan de infrasctutură ce vizează mobilitatea electrică. Enel X divizia de servicii avansate de energie a Grupului Enel va instala 25 de stații noi de reîncărcare pentru automobile electrice. Cele 25 de stații sunt proiectate pentru 12 orașe din România.

Planul celor de la Enel este de a asigura un drum complet electric de la Timișoara la Constanța. Dorința este de face traseul fără a fi probleme de stații verzi. Șoferii vor trebui să aștepte aproximativ 25 de minute pentru a încărca 80% din capacitatea bateriei. Aceștia sunt prezenți în domeniul energetic din anul 2005.

12 stații de încărcare a mașinilor electrice vor fi instalate. Unde se vor regăsi acestea

Enel X România are în plan să instaleze 25 de stații de încărcare electrică în 12 orașe. Stațiile de reîncărcare rapidă sunt instalate în centre comerciale din portofoliul NEPI Rockcastle din București, Sibiu, Deva, Râmnicu Vâlcea. Acestea vor fi prezente și în Târgu-Mureș, Drobeta-Turnu Severin, Timișoara, Buzău, Galați, Brăila, Târgu-Jiu și Satu Mare.

Prin amplasarea acestor stații se va acoperi o distanță de 1.000 de kilometrii. Trasevul face legătura între Constanța și Timișoară și oferă șoferiol șansa să străbate țara fără a fi probleme de reîncărcate a bateriei mașinii. În acest fel Enel X încurajează mobilitaea rutieră prin vechiculele electrice.

„Continuăm planul de a dezvolta infrastructura de reîncărcare pentru șoferii care optează pentru mobilitatea electrică, apăsând pedala de accelerație spre tranziția energetică și spre o economie sustenabilă. În România, avem un plan ambițios anul acesta pentru extinderea lanțului de stații de încărcare, pentru a încuraja un transport durabil.  Suntem deja prezenți de la est la vest. Ne-am propus să conectăm și partea nordică a țării de cea sudică. Acum, prin rețeaua creată de Enel X în România , orice șofer poate traversa țara de la Timișoara la Constanța la volanul unui vehicul electric, fără emoții”, a declarat Mihai Mardale, Head of e-Mobility, Enel X România.

Enel continuă planul de dezvoltare. În doar 25 de minute se poate încărca 80% din bateria mașinii

Enel X țintește ca locuri de amplasare a stațiilor centre comerciale, supermarketuri, restaurante și hoteluri. Aceștia iau în considerare și spațiile publice puse la dispoziție de municipalități.

Stațiile de reîncărcare JuicePump vor permite reîncărcarea a două vehicule electrice în același timp cu o putere de 50 kW DC respectiv 22 kW AC. În curent continuu, încărcarea până la 80% din nivelul bateriei durează aproximativ 25 de minute, în funcție de modelul și specificațiile mașinii. Cele de tip JuicePole vor avea o putere disponibilă de 2 x 22 kW AC, fiecare dintre stații permite reîncărcarea simultană a două vehicule electrice și încărcarea a până la 40% din nivelul bateriei în 30 de minute, în funcție de modelul și specificațiile mașinii.

Enel este o companie energetică multinaţională. De asemenea un lider integrat pe pieţele globale de electricitate, gaze naturale şi energii din surse regenerabile. Enel România este unul dintre cei mai mari investitori privaţi în domeniul energetic, cu operaţiuni în sectorul distribuţiei şi furnizării de electricitate.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top