Restricțiile de circulație pot fi suspendate de Paște. Premierul Florin Cîțu a vorbit despre deschiderea stațiunilor de la malul mării
Sursa foto: Inquam Photos/ George Călin

Știri interne

Restricțiile de circulație pot fi suspendate de Paște. Premierul Florin Cîțu a vorbit despre deschiderea stațiunilor de la malul mării

Florin Cîț dorește relaxarea restricțiilor de Paște. Biserica îi susține decizia.

Premierul Flori Cîțu a anunțat astăzi ca dorește să propună ca restricțiile de circulație să fie ridicate de Paște. După anunțul premierului Bisercia Ortodoxă Română (BOR) a aplaudat decizia, sluja de inviere desfășurându-se între orele 00:00-04:00.

Premierul a mai scris pe pagina sa de Facebook ca va discuta în sedința de astăzi de la Guvern și despre deschiderea stațiunilor de pe litoral. Acestea at urma să funcționeze la o capacitate de 70% așa cum este și cazul celor de la munte. Afirmațiile premierului vin în contradicție cu părerea secretarei de stat Andreea Moldovan. Ea consideră că asprirea restricțiilor pentru două săptămâni ar fi mult mai beneifică.

Restricțiile de circulație pot fi suspendate de Paște. Care este reacția Bisericii

Premierul Florin Cîțu a scris de dimineață pe pagina de Facebook că dorește să propună Comitetului Național pentru Situații de Urgență să modifice restricțiile. Acesta vizează în special restricția de circulație pentru noaptea de Înviere. În momentul de față circulația ar fi posibilă în noaptea de Paște până la ora 02:00. Florin Cîțu va propunere în ședința de astăzi de la Guvern să se modifice ora. Decia premierului este bazată pe faptul că slujba BOR de Paște se face de la orele 00:00 până la 04:00.

Astfel prin ridicare restricțiilor de circulație, credincioșii ar putea asista la întreaga slujbă fără problema că încalcă legea. Biserica Română a transmis și ea un mesaj imediat după anunțul premierului. Aceștia laudă inițiativa lui Cîțu.

„Anunțul de azi al premierului referitor la accesul liber la slujba de Înviere, care în ritualul ortodox (spre deosebire de cel catolic) se desfășoară între orele 00.00-04.00. Decizia se înscrie riguros în logica, în litera și în spiritul onest al dialogului purtat anul acesta între cultele religioase și autorități. (…) Așa cum am comunicat recent, accesul credincioșilor la biserică în noaptea de Paști va fi posibil doar pe jos. O altă variantă ar fi mijloc de transport personal.

De asemenea, așa cum se știe, partea slujbei de Înviere la care asistă cea mai parte a credincioșilor se desfășoară afară, în curtea bisericii. Firește, totul trebuie să decurgă în condițiile respectării foarte atente a măsurilor de siguranță sanitară care implică și solicită acum responsabilitatea și bunul-simț ale noastre, ale tuturor (…)”, se arată în comunicatul BOR.

Premierul Florin Cîțu a vorbit despre deschiderea stațiunilor de la malul mării. Secretara de stat Andreea Moldovan cere asprirea restricți

În aceeași postare premierul a susținut că va aduce în discuție și deschiderea stațiunilor de pe litoral. Anul acesta sărbătorile Pascale se suprapun cu celebrarea zilei muncitorești de 1 mai. Cum în fiecare an mai mulți români aleg să petreacă 1 mai la mare, Florin Cîțu va vorbi în sedința de astăzi despre deschiderea stațiunilor de la mare.

Această decizie poate aduce un beneficiu și celor din HORECA de la malul mării.El a subliniat că deshiderea litoralului trebuie făcută respectând toate normele de siguranță. Mai exact, la o capacitate de 70% cum este și cazul stațiunilor montane.

Afirmațiile premierului sunt în contradicție cu cele ale Andreei Moldovan. Secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, care a spus miercuri, 7 aprilie, că „două săptămâni de carantină naţională ar face minuni”. Premierul Florin Cîțu a replicat tot ieri, după ședința de Guvern, că nu se ia în calcul o carantinare generalizată în România.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top