restricții litoral
Sursa foto: Sunrise-travel

Știri interne

La 1 august s-ar putea renunța la majoritatea restricțiilor. Ce spune prefectul Constanței despre weekendul de 1 mai

Premierul Florin Cîțu a anunțat în această dimineață că data de 1 august ar putea fi data la care viața revine la normalitate. La intrarea în Palatul Victoria, premierul a anunțat că dacă se ajunge la pragul de 10 milioane de persoane vaccinate până la 1 august, românii ar putea scăpa de restricții.

Prefectul Constanței a declarat că se fac pregătiri pentru weekendul de 1 mai. Se speră la o revenire pentru industria HORECA. Acesta a aplicat pentru două săptămâni restricțiile de circulație începând cu ora 20. Rata de incidență a trecut de pragul de 7,5 la mia de locuitori.

La 1 august s-ar putea renunța la majoritatea restricțiilor. Se așteaptă ca 10 milioane de oameni să fie vaccinați

După ce s-a decis ca restricțiile de circulație să fie ridicate în noapte de Paști, Cîțu vine cu o nouă veste. În această dimineață el a declarat că începând cu 1 iunie se dorește relaxarea restricțiilor de circulație. Pentru ca acest lucru să fie posibil el cere oamenilor să aibă încredere în medicină și să se vaccineze.

„Vreau de la 1 iunie să relaxăm aceste condiții în 2 etape, 1 iunie și apoi sfârșitul lunii iulie când vom avea 10 milioane de persoane vaccinate să revenim la normal. Și să revenim la normal înseamnă să revenim la viața de dinainte: fără restricții, fără mers noaptea, fără măști și așa mai departe. Trebuie să ne vacinăm ca putem să ajungem acolo”, a declarat prim-ministrul.

După această declarație, el a transmis și un mesaj pe pagina de Faceook. Premierul susține că obiectivul guvernului este să ajungă cât mai repede la 10 milioane pe cetățeni vaccinați. Speră ca până la data de 1 iunie să fie deja 5 milioane de persoane vaccinate. Pragul de 5 milionae reprezintă aproximativ 35% din populație și consideră ca atunci se pot relaxa din restrciții. Pragul de 10 milioane de vaccinări ar duce la imunizarea a 70% din populație, fiind un procent la care restricțiile ar putea să fie scoase de tot.

Ce spune prefectul Constanței despre weekendul de 1 mai. Hotelurile vor funcția la 70% din capacitate

Sezonul estival se va deschide și în aceste an pe 1 mai. Diferența între anii trecuți și acum o vor face restricțiile. Petrecerile nu vor mai fi permise, dar doritorii pot petrece un weekend relaxant la malul mării. Hotelurile vor fi deschide la capitatea de 70% asa cum prevând normele în vigoare.

Prefectul a spus că s-a decis constituirea unui grup de lucru pentru turism alcătuit din instituțiile cu reprezentare la nivel guvernamentale. Prezenți au fost și reprezentanți ai administrațiilor locale care se ocupă de plaje și reprezentanți ai asociațiilor patronale din turism.

Coșa a spus că, după ce mai multe localități din județ, inclusiv municipiul Constanța, au trecut de incidența de 4 la mie, magazinele se vor închide la ora 18.00, în weekend, începând de duminică. Tot de atunci vor fi restricții de circulație de la ora 20.00 în zilele de vineri, sâmbătă și duminică. Măsura va fi valabilă timp de 14 zile.

El a vorbit și despre weekendul de 1 mai și a asigurat turiștii că sunt în siguranță. El a mai spus să plajeșe sunt mai largi, iar agentții economice sunt dornici să pună la dispoziție servicii de înaltă calitate.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top