PSD a depus a doua moțiune contra lui Vlad Voiculescu. Social Democrații îl acuză pentru situația de la Spitalul Foișor
Sursa foto: ZIare.com

Știri interne

PSD a depus a doua moțiune contra lui Vlad Voiculescu. Social Democrații îl acuză pentru situația de la Spitalul Foișor

Președintele Partidului Social Democrat (PSD), Marcel Ciolacu a depus a doua moțiune în doar două luni împotriva Ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu. Situația de la Spitalul Foișor a pus pe jar politicienii, iar reacțiile nu au încetat să apară. Marcel Ciolacu a cerut Camerei Deputațiilor ca moțiunea să fie supusă la vot în această săptămână.

Prima moțiune depusă de PSD împotriva lui Vlad Voiculescu a fost pe opt februarie, când aceștia îl acuzau de incompetență și lipsă de asumare. Acest demers nu a fost susținut de toți deputații și a căzut. Moțiunea simplă a fost respinsă cu 162 de voturi împotriva și 140 pentru.

PSD a depus a doua moțiune contra lui Vlad Voiculescu. De ce sunt nemulțumiri social democrații

Spitalul Foișor din București a fost evacuat vineri seară pentru a face loc pacienților în stare gravă care aveau nevoie de ventilație. Centrul medical dispune de 200 de paturi pe oxigen și o secție de terapie intensivă de 21 de paturi. Decizia a fost luată pe fondul numărului mare de pacienți care se confruntă cu boala momentului. La Foișor erau internate 90 de persoane din care 20 de pacienți vor fi mutați. Restul de 70 vor fi trimiși acasă. Pentru unii dintre pacienți, operațiile vor fi amânate.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu a anunțat astăzi că s-a depus o nouă moțiune simplă împotriva lui Vlad Voiculescu. Ciolacu susține că a discutat cu membrii din Biroul Politic Național despre decizia de evacuare a aspitalul Foișor și toți consideră că mă măsura a fost revoltatoare. Acesta a cerut Biroului Permament al Camerei Deputaților ca moțiunea să fie supusă la vot rapid, în cadrul acestei săptămâni.

„Poate domnul Cîțu, prim-ministrul României, dorește să ajungem pe primul loc – doar asta ar justifica menținerea în continuare a domnului ministru Vlad Voiculescu. Scuzele sale pur și simplu sunt penibile. Să ieși și să spui că cei care au fost internați și evacuați noaptea din Spitalul Foișor erau fericiți pur și simplu ne demonstrează că domnul Vlad Voiculescu e gol atât în suflet, cât și în cap!”, a mai spus Marcel Ciolacu.

A doua moțiune în doar două luni împotriva lui Vlad Voiculescu. PSD-iștii susțin că și liderii PNL au cerut demisia

Pe data de 10 februarie PSD a anunțat că a depus prima moțiune simplă la Camera Deputațiilor împotriva Ministrului Sănătății. Social Democrații îi reproșează acestuia „multă indiferență, indolență, aroganță și sfidare” și că „nu este suficient să arătați permanent ce au greșit „ceilalți”.

Marcel Ciolacu a declarat că mai mulți lideri PNL au cerut demisia ministrului. Acesta așteaptă decizia Camerei Deputaților privind noua moțiunea. Prima moțiune a fost respinsă în plenul Camerei Deputaților cu 161 de voturi împotriva și 140 pentru.

„Mai mult, am văzut zilele acestea mulți lideri PNL care au cerut demisia domnului ministru Vlad Voiculescu. Așteptăm să vedem dacă sunt ipocriți și în spațiul public cer acest lucru, iar când vine votul din Parlament nu vor vota moțiunea simplă împotriva aceluiași ministru la care ei făceau referire”, a declarat Marcel Ciolacu.

Mai multe persoane au venit vineri noaptea în fața Spitalului „Foișor”. Cei prezenți au protesta față de evacuarea pe timp de noapte a pacienților. Jandarmii au fost solicitați să asigure ordinea și le solicită persoanelor care au venit în fața spitalului să respecte măsurile de ordine publică și să nu îngreuneze procedura de evacuare a pacienților.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top