victor babes
Sursa foto: Observator

Știri interne

Defecțiunea de la TIR-ul ATI a dus la decesul a trei persoane. Cel care răspunde de mentenanță a reuzat să intre în unitatea mobilă

TIR-urile roșii de la SMURD sunt plasate în fața spitalelor și au ca scop suplimentarea locurilor de la secția de Terapie Intensivă. Luni seară trei pacienți și-au pierdut viață din cauza unor defecțiuni la instalația de oxigen în TIR-ul de la „Victor Babeș”. Cinci pacienți au fost mutați în alte secții sau spitale.

Potrivit Departamentului pentru Situații de Urgență personalul medical a semnalat în cursul zile defecțiuni la ventilatoarele cu oxigen. Un reprezentant al firmei care se ocupă de mentenanță a venit la spital, dar a refuzat să intre în unitatea mobilă. Poliția București a deschis o anchetă în acest caz.

Defecțiunea de la TIR-ul ATI a dus la decesul a trei persoane. Care este poziția autorităților

TIR-urile roșii SMURD sunt adesea amplasate în fața spitatelor. Acestea se aduc la cere în momentul în care spitalul în cazua are nevoie de locuri suplimentare pentru secția ATI. În caeastă situația s-a aflat și spitalul din București „Victor Babeș”. Luni seară o avarie la sistemul de oxigen a dus la pierderea a trei vieți.

Cel care răspunde de mentenanță a reuzat să intre în unitatea mobilă

Pacienții din unitățile mobile erau intubați pentru a putea respira, iar o avarie a întrerupt sistemul de ventilație. În unitatea mobilă se afalu opt pacienți, cinci dintre ei au fost mutați în alte centre medicale din București. Unul dintre pacienți a fost transferat la o altă secție a spitalului Victor Babeș, iar ceilalți patru au fost mutați la Spitalul ROL2 de la Otopeni, Spitalul Clinic de Urgență Bagdasar-Arseni și Spitalul Floreasca.

Aproape de miezul nopții Premierul Florin Cîțu și șeful DSU Raed Arafat au susținut o conferință de presă pe acest subiect. Arafat susține că această unitate a funcționat fără probleme la Argreș până a ajuns în Capitală. Pentru a stabili dacă este vorba dacă creștere presiunii ce a cauzat defecțiunea a fost o greseală umană sa una tehnică s-a început deja ancheta.


Cel care răspunde de mentenanță a reuzat să intre în TIR. Avaria a fost semnalată la prânz

În decursul zile de luni un reprezentant al firmei care răspunde de mentenanța unităților mobile a ajuns la „Victor Babeș”. Surse medicale au declarat pentru ziarul Libertate că o primă defecțiune a avut loc luni în jurul orei 14:00. Atunci a fost chemat angajatul care se ocupă de mentenanță, însă el a refuzat să intre în TIR-ul ATI. Aceste afirmații sunt susținute și de comunicatul transmis de DSU.

„Reprezentantul firmei distribuitoare a ventilatoarelor, sosit la fața locului a refuzat intrarea în unitate, deși i-a fost oferit de către personalul medical, echipament complet de protecție. La acest moment este în derulare o verificare pentru stabilirea motivelor care au dus la creșterea presiunii oxigenului peste valoarea maximă admisă, în cadrul Unității Mobile”, se arată în comunicatul transmis de DSU.

În jurul orei 18:00 s-a produs avaria generală care s-a soldat cu trei victime. Ulterior, bărbatul a revenit în TIR-ul ATI, alături de polițiști. De-a lungul timpului unitățile mobile de acest fel au avut mai multe probleme. La Timișoara s-a renunțat la ele deoarece s-a defectat rapid după ce a ajuns. Nici la Cluj nu au dat randament aceste TIR-uri. Spitalul Municipal din Cluj a beneficiat și el pentru scurt timp de această unitate mobilă, până au început să apară primele avarii.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top