Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu a fost demis. Cîțu vede decizia potrivită pentru a păstrat încrederea în instituțiile statului

Știri interne

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu a fost demis. Cîțu vede decizia potrivită pentru a păstrat încrederea în instituțiile statului

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculesu a fost demis astăzi din funcție. Alături de demisia acestuia s-a înaintat și eliberarea Andreeei Moldovan din funcția de secretar de stat. Demiterea ministrului vine după ce de mai multe săptămâni s-a pus presiune pentru această decizie. Decizia premierului a fost nfluențată și de ordinul semnat de secretarul de stat Andreea Moldovan aseară.

Florin Cîțu este cel care a avut dorința de a-l demite de Vlad Voiculescu din funcție. El și-a susținut decizia motivând că cetățenii își pierd încrederea în instituțiile statului. Cîțu a mai asigurat populația că demiterea lui Voiculescu nu va afecta coaliția de la Guvernare.

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu a fost demis. Andreea Moldovan a fost și ea demisă în urma unltimului ordin semnat

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu a fost în centrul mai multor scandaluri în ultime săptămâni. Marcel Ciolacul, liderul social democrațiilor a depus în urmă cu câteva zile moțiunea simplă prin care cerea demisia. Decizia premierului Florin Cîțu are la bază recentele incidente de la spitalul Victor Babeș din Capitală, unde trei persoane și-au pierdut viața. Alături de acestea se adaugă și ordinul pe care aseară, secretarul de stat Andreea Moldovan l-a semnat care prevedea noi criterii de carantinare.

Demisia oficială a lui Vlad Voiculescu va fi publicată în cursul zile de astăzi în monitorul oficial. În funcția de Ministrul al Sănătății interemediar a fost numit Dan Barna. Conform unor surse Digi24 acesta a refuzat propunerea lui Cîțu.

„Astăzi, 14 aprilie, i-am înaintat domnului Președinte Klaus Iohannis documentele de revocare din funcția de ministru al Sănătății a domnului Vlad Voiculescu. Interimatul funcției va fi asigurat de către domnul Dan Barna, până la numirea unui nou ministru la conducerea ministerului Sănătății. Totodată, am decis demiterea din funcția de secretar de stat la ministerul Sănătății a doamnei Andreea Moldovan, iar decizia va fi publicată în Monitorul Oficial în cursul zilei de astăzi”, a anunțat Cîțu, în urmă cu câteva momente.

Cîțu vede decizia potrivită pentru a păstra încrederea în instituțiile statului. Decizia a venit pe fondul mai multor crize sanitare

Premierul Florin Cîțu a ieșit public să motiveze demiterea ministrului. El a spus că decizia este una benefică pentru că din cauza greșelilor ministrului, oamenii începeau să își piardă încredrea în instituțile statului.

Premierul a declarat că această modificare la vârful Ministerului Sănătății poate crește încrederea cetățenilor în instituțiile statului și în transparența lor. Acesta a făcut și câteva lămuriri privind coaliția de la guvernare, asigurând că totul este bine între partide.

„Eu cred în continuare în această coaliție. Vreau să îi asigur pe români că eu cred cu tărie în această coaliție de guvernare, pentru că s-a constituit ca urmare a votului românilor, în jurul unor valori, unor idei, și nu în jurul unor persoane,” a transmis Florin Cîțu.

Ordinul semnat ieri de Andreea Moldovan introduce un punctaj pe baza unei grile pentru carantinare. Astfel, cu cât o localitate are mai multe puncte, cu atât situația epidemiologică este considerată mai gravă.

Municipiile și zonele metropolitane cu peste 100.000 de locuitori riscă să intre în carantină dacă au minimum 60 de puncte. Restul localităților dacă au minimum 70 de puncte. Rata de incidență cumulată în 14 zile de la care se poate institui carantina este de 3 cazuri la o mie de locuitori.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top