Olanda trimite 200 pe persoane în vacanță în Grecia în cadrul unui exeperiment. Mai multe țări europene au organizat evenimente de tip experiment
Sursa foto: Mitsishotels

Știri externe

Olanda trimite 200 pe persoane în vacanță în Grecia în cadrul unui exeperiment. Mai multe țări europene au organizat evenimente de tip experiment

Din cauza situației actuale mulți cetățeni au renunțat la vacanțele cu care erau obișnuiți anual. Pentru a vedea dacă vara lui 2021 poate reînvia sistemul HORECA de pretutindeni, Olanda organizează un sejur experimental. 200 de cetățeni vor fi trimiși voluntar în Grecia timp de opt zile pentru a vedea care sunt riscurile. În cadrul priectului s-au înscris 25.000 de doritori.

Mai multe state din întreaga Europă a organizat evenimente experiment pentru a vedea rsicurile. Barcelona a organziat un concert rock cu mii de oameni. Intrarea s-a făcut pe baza unui test rapid care trebuia să fie pozitiv. Pe tot parcusul concertului oamenii au purtat mască.

Olanda trimite 200 pe persoane în vacanță în Grecia în cadrul unui exeperiment. Opt zile petrecute în Grecia

Întreaga noastră viața s-a schimbat de aproape mai de bine de un an. Pentru a reveni la vechile obiceiuri și a călătorii în siguranță mai multe țări realizează evenimente de tip experiment. Olandă trimite 200 de persoane în Grecia timp de opt zile pentru a vedea care sunt riscurile unei vacanțe în afara țării.

Participanții trebuie să plătească 399 de euro pentru sejurul de opt zile din Insula Rodos. Ei vor avea acces nelimitat la piscină, restaurant și alte facilități ale resortului Mitsis Grand Hotel Beach. Persoanele de acolo nu vor avea voie să părăsească resortul pe perioada experimentului. Vor fi testări regulate, iar toată lumea va trebui să respecte distanța minimă de 1,5 metri.

Barcelona concert cu 5 mii de oameni

În ciuda restricțiilor, cererea de participare a fost foarte ridicată. Peste 25.000 de oameni au aplicat pentru experimentul desfășurat de agenția de turism Sunweb, cu sprijinul guvernului olandez. Agenția speră că experimentul va arăta că turiștii se pot bucura de o vacanță, chiar și cu reguli de siguranță strice, iar astfel să ducă la redeschiderea turismului.

„Sunt foarte nerăbdătoare”, a declarat Amy Smulders, un designer grafic de 25 de ani care călătorește alături de sora ei. „Pare ciudat să ne aflăm aici, însă sunt foarte bucuroasă să merg în vacanță”.

Mai multe țări europene au organizat evenimente de tip experiment. Barcelona concert cu 5 mii de oameni

În Europa, tot mai multe țări încep să testeze metode pentru redeschiderea economiei, dar și a industriei culturale. Mii de oameni au participat la finalul lunii martie la un concert rock în Barcelona. Accesul s-a făcut pe baza unui test rapid efectuat la intrare. Dintre participanți doar șase au ieșit pozitivi și nu au putut participa la concert. Pe întreaga durată a evenimentul masca de protecție a fost obligatorie.

Olanda a mai avut un eveniment de tip experiment. Pe 26 martie, în Amsterdam, la un meci de fotbal au participat 5 mii de suporteri pe bază de test rapid. Tot luna trecută, olandezii au făcut un experiment și într-un club cu 1300 de participanți. Testele s-au efectuat cu 48 de ore înainte de eveniment, iar persoanele confirmate pozitiv, 12 la număr, au primit răspunsul pe aplicația națională. Olanda se pregătește să organizeze în mai finala Eurovision, dar și meciuri pentru Euro.

Nici România nu rămâne în urmă. Primaril Clujului, Emil Boc se gândește să organizeze în vară un concert. De asemenea România se pregătește să găzduiască meciuri din Campionatul European de Fotbal, în iunie. Autoritățile au anunțat deja că vor fi peste 12 mii de suporteri în tribune, însă nu au fost anunțate si regulile.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top