Regina Elisabeta a II-a a revenit la îndatoririle regale. Ce avere a adunat prințul Philip
Sursa foto: Metro.co.

Știri externe

Regina Elisabeta a II-a a revenit la îndatoririle regale. Ce avere a adunat prințul Philip

Regina Elisabeta a II-a a fost scutită de îndatoririle regale pentru câteva zile după ce a fost anunțat decesul soțului suveranei. Cum monarhia nu poate sta pe loc pentru durerea Reginei ea a participat astăzi la primul eveniment de la moartea prințului Philip. Monarhul a găzduit o ceremonie în care Contele Peel s-a retras oficial din funcție.

Decesul prințului Philip a fost anunțat pe 9 aprile, iar înmormântarea în regim restrâns este programată pentru data de data de 17 apriliei. În cei 99 de ani de viață soțul Reginei a strâns o avere considerabilă. Potrivit unor susrse citate de Agerpres averea ducelui se ridică la 25 de milioane de euro.

Regina Elisabeta a II-a a revenit la îndatoririle regale. Monarhul a participat la ceremonia de retragere a celui mai vărstnic asistent regal

La patru zile de la moartea prințului Philip, regina și-a reluat îndatoririle regale. Monarhul a participat la ceremonia dedicată Contelui Peel din funcția de Lord Chamberlain. Wiliam Peel este cel mai vărstnic asistent al casei regale cel care se ocupa și de funerarile prințului, numite și „Operațiunea Forth Bridge”.

Evenimentul de retragere a avut loc la Castelul Windsor, iar regina a acceptat însemnele oficiale deținute de acesta timp de 14 ani. Conform ceremoniei, regina a acceptat bagheta și însemnele oficiale ale fostului asistent. Evenimentul de marți a fost trecut și în Circularul Curții. Mai exact în lista zilnică a evenimentelor la care regina și familia ei participă.

Ce avere a adunat prințul Philip


Contele William Peel a anunţat că se va retrage din funcţia de Lord Chamberlain anul trecut. Cel care îi va lua locul este Andrew Parker, fost șef MI5. El și-a început deja serviciul de două săptămâni pentru a fi pregătit. Majestatea Sa l-a investit cu lanţul regal victorian pe Peel, conform Circularului Curții.

Ce avere a adunat prințul Philip. Cel mai longegiv prinț consort din istoria Angliei

Prințul Philip a fost cel mai longegiv prinț consort din toată istoria Angliei. De-a lungul deceniilor pe care le-a trăit el a acumulat o avere considerabilă. Cât a slujit coroană, având îndatoriri regale el a strâns aproximativ 25 de milioane de euro potrivit Celebrity Net Worth. O altă sursă spună că averea estimată se învârte la doar 12 milioane de euro.

Cum membri Casei Regale nu au sluje obișnuite, activitetea lor fiind de a sluji coroana averea prințului Philip provine în mare parte din banii de la stat. Ducele a primit de la parlament peste 400.000 de euro pentru îndeplinirea îndatoririlor publice. Suma de bani a fost plătită din bugetul de stat. El a beneficiat de bani de la guvern până în anul 2017 când s-a retras oficial din funcțiile publice.

Regina, care are o avere estimată la 500 de milioane de euro, a împărţit cu soţul ei veniturile anuale primite de pe urma Ducatului de Lancaster. Se estimează că valoarea Ducatului de Lancaster este în jur de 600 de milioane de euro, iar regina primeşte un venit anual de aproximativ 24 de milioane de euro. La aceste venituri anuale se adaugă numeroase proprietăţi imobiliare administrate de Crown Estate, precum şi colecţii de artă administrate de Royal Collection Trust. În total, averea familiei regale britanice este evaluată la aproape 1 miliard de euro.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top