Prințul Harry a revenit în Marea Britanie pentru funerarile bunicului. Înmormântarea Prințului Philip va avea loc pe 17 aprilie
Sursa foto: CNN

Știri externe

Prințul Harry a revenit în Marea Britanie pentru funerarile bunicului. Înmormântarea Prințului Philip va avea loc pe 17 aprilie

Prințul Harry s-a întors duminică în Anglia pentru a fi alături de familie. Moartea soțului reginei au reîntregit Familia Regală. Din nefericire soția lui Harry, Meghan nu a putut să îl însoțească la Londra. Medicii nu i-au permis să zboare, fiind gravidă cu al doilea copil.

Funerarile ducelui de Edinburgh vor avea loc pe 17 aprilie la Capela St. George de la Castelul Windsor. Ceromonia va fi una intimă cu doar 30 de parcticipanți. Situația globală a impus limitarea numărului de participanți. Premierul Angliei, Boris Johnson nu va aprticipa la înmormântare pentru a lasă locul liber unui membru al familiei.

Prințul Harry a revenit în Marea Britanie pentru funerarile bunicului. Meghan nu l-a putu însoți

Prințul Harry s-a întors la Londra pentru prima dată după Megxit. Harry împreună cu soția sa, Meghan Markle au decis să renunțe la viața regală la puțin timp după nunta din 2018. Regina le-a retras dreptul de a mai folosi titulatura regală, dar și cea monarhică de „alteță”. În ciuda scnadalurilot, Harry avea o relație bună cu bunicul său, iar vestea morții l-a făcut să ia primul avion spre Londra.

Din nefericire, soția lui nu a putut să îi fie alături. Meghan este însărcinată cu cel de-al doilea copil, iar medicii nu i-au oferit permisiunea de a zbura cu avionul.Purtătorul de cuvânt al Palatului Buckingham a subliniat că ea a încercat totul pentru a putea zbura în Marea Britanie pentru înmormântare. Nepotul prințului Philip a ajuns pe aerportul Heathrow, Londra duminică la ora locală 13:15. Prințul a fost escortat din avion de agenții securitate și preluat apoi de o mașină cu șofer, care l-a dus la Palatul Kensington.


Înmormântarea Prințului Philip va avea loc pe 17 aprilie. Dorințele ducelui privind înmormânatrea au fost respectate

Prințul Philip, duce de Edinburgh, soțul Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii a decedat la 99 de ani, după ce a pretrecut mai multe săptămâni spitalizat. Întreg procesul de înmormântare este unul bine pus la punct, iar decizile prințului Philip au fost luate în calcul. El își dorea o înmormântare privată în stil militar.

“Va fi ceea ce este cunoscut sub numele de funeralii regale ceremoniale. Planurile pentru funeralii sunt în mare măsură în concordanţă cu propriile dorinţe ale ducelui de Edinburgh”, a anunţat un purtător de cuvânt al Palatului Buckingham.

Anglia va avea parte de opt zile de doliu național înainte de funarali. Trupul prinţului Philip nu va fi expus, nu va exista o procesiune, publicul nu va avea acces, iar funeraliile vor avea loc exclusiv în perimetrul Palatului Windsor. Numărul de persoane va fi limitat la 30 din cauza sițuației globale.

Corpul ducelui de Edinburgh este depus în prezent în capela privată de la Castelul Windsor. La 17 aprilie, sicriul va fi transferat la Capela St George pentru slujba de înmormântare care va începe cu un minut de reculegere la nivel naţional. Consilieri pe probleme de apărare din cadrul Commonwealth-ului Canada, Australia, Noua Zeelandă şi Trinidad şi Tobago vor participa. Ei vor fi prezenţi în momentul în care sicriul va ajunge la capelă.

Premierul britanic Boris Johnson nu va participa sâmbăta viitoare la funeraliile prinţului Philip, pentru a face loc pentru cât mai mulţi membri ai familiei 

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top