Dan-Barna--dupa-demiterea-lui-Vlad-Voiculescu---Premierul-Florin-Citu-nu-mai-are-sustinerea-aliantei-USR-PLUS-
Sursa foto: Facebook

Știri interne

Florin Cîțu a revocat ultimul ordin dat de Ministerul Sănătății. Premierul a pierdut susținearea alianței USR-PLUS

Florin Cîțu a pierdut susținerea alinaței USR-PLUS. Ultimele decizii l-au revoltat pe Dan Barnea,

Marți seară secretarul de stat de la Ministerul Sănătății, Andreea Moldovan a dat un nou ordin prin care se schimbau criterile de carantinare a localităților. După ce ieri a fost demis Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu și Andreea Moldovan, oridnul a fost revocat. Decizia a venit tot din partea premierului, Florin Cîțu. Decizia a fost publicată deja în monitorul ofocial.

Vicepremierul Dan Barna nu este de acord cu decizia lui Cîțu. Acesta susține că demiterea ministrului sănătății nu a fost una bazată pe o evaluarea ci doar din orgoliu. Acțiunile premierul au dus la o criză politică privind alianța PNL-USR-PLUS.

Florin Cîțu a revocat ultimul ordin dat de Ministerul Sănătății. Cum arăta ordinul cu noile criterii de carantinare

Ordinul dat de Andreea Moldovan a creat tensiuni la guvernare. Documentul privind noile măsuri de carantinare ale localităților a fost publicat marți în Monitorul Oficial. La o zi distanță și susținut de incidentul de la „Victor Babes”, premierul l-a demis pe ministrul sănătății. Nu a stat mult, iar astăzi ordinul dat de ministrul de stat, Andreea Moldovan a fost revocat și el.

Documentul care schimba modul de carantinare avea mai mulți factori de care trebuia să se țină cont. Ordinul semnat de Andreea Moldovan prevedea să se ia în calcul pe lângă rata de infectare și nivelul de testare, dar și gradul de ocupare a paturilor din spitale și din secțiile ATI.

Cum arăta ordinul cu noile criterii de carantinare

În momentul de față, potrivit unor surse citate de Libertatea, Florin Cîțu asigură interimatul la Ministerul Sănătății, după ce Dan Barnea a refuzat. Aceleași suruse susțin că premierul își va delega majoritatea atribuților de la Sănătate către secretarul de stat Andrei Baciu.


Premierul a pierdut susținearea alianței USR-PLUS. Barna critică dur decizile lui Cîțu

Dan Barna nu este de acord cu decizia de demitere pe care Florin Cîțu a luat-o. Cea mai mare nemulțumire este faptul că înainte de acționa, premierul nu a discutat cu el. Barna a aflat de revocarea lui Voiculescu după ce președintele Klaus Iohannis semnase deja decizia.

Faptul că partidele PNL-USR-PLUS formau o alianță presupunea ca decizile să fie luate după ce fiecare își spune punctul de vedere. Dan Barna a declarat ieri că până acm decizile majore s-au luat după un dialog și prin consultare. Ultima acțiune a premierul a dus la pierderea susținerii din partea USR-PLUS.

„Premierul mi-a comunicat în această dimineață o decizie deja luată și transmisă președintelui României. Nu a fost nicio consultare. Este o decizie care aruncă coaliția de guvernare într-o criză majoră. Este o decizie prin care, din acest moment, premierul Florin Cîțu nu mai are susținerea alianței USR-PLUS”, a adăugat vicepremierul.

Dan Barna a refuzat propunerea de a ocupa postul intermediar de la Ministerul Sănătății. Barna a declarat că nu a fost consultat înainte să primească această popunere. Totodată, el consideră imaturiate și lipsă de înțelegere politică ultimele acțiuni ale lui Florin Cîțu. El a mai declarat că demiterea lui Vlad Voiculescu nu s-a bazat pe o evaluare preliminară. Mai mult, deranjat de acțiunile premierului, Dan Barna consideră că nu mai există respectă.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top