Starea Papei Francisc devine tot mai rea. Demisia ar fi fost pregătită

Știri externe

Starea Papei Francisc devine tot mai rea. Demisia ar fi fost pregătită

Vaticanul a transmis vești proaste despre Suveranul Pontif. Papa Francisc se simte atât de rău încât a fost nevoit să-și mai anuleze încă o călătorie. Decizie vine la scurt timp după zvonurile privind o eventuală demisie.

Vești proaste de la Vatican! Starea Papei Francisc devine tot mai rea
Așadar, Vaticanul a transmis că Papa Francisc a anulat o călătorie planificată pentru luna iulie în Africa. Decizia a fost luată la recomandarea medicilor, din cauza unor probleme curente la genunchi.

„La cererea medicilor săi şi pentru a nu periclita rezultatele terapiei pe care o urmează pentru genunchiul său, Sfântul Părinte a fost nevoit să amâne, cu regret, călătoria sa apostolică în Republica Democratică Congo şi în Sudanul de Sud”, a transmis Vaticanul, potrivit informațiilor preluate de afp.com

Unele zvonuri spuneau că și-ar putea pregăti demisia

În altă ordine de idei, amintim că unele zvonuri apărute în presă spuneau că Papa Francisc și-ar putea pregăti demisia din cauza problemelor de sănătate cu care se confruntă. Informațiile au fost alimentate și de faptul că Suveranul Pontif a anunțat că va participa în luna august la o sărbătoare din localitatea L’Aquila. Acolo se află mormântul Papei Celestin al V-lea, singurul Papă care și-a dat demisia, până în acest moment.

Săptămâna trecută, Papa Francisc a anunțat 21 de noi cardinali pe care îi va numi în data de 27 august, în cadrul unei ceremonii extrem de importante. 17 dintre aceștia sunt cardinali electori, cu vârste de până în 80 de ani, ceea ce înseamnă că sunt eligibili pentru a putea participa la un eventual conclav în care să fie ales viitorul Papă.

Amintim că suveranul Pontif suferă de o boală care îi provoacă dureri grave la genunchi, iar din luna mai a părut în public doar în scaun cu rotile. Chiar și așa, le-a spus prietenilor săi că nu vrea să fie supus unei intervenții chirurgicale, din cauza reacției sale la anestezie, în luna iulie a anului trecut, atunci când Papei Francisc i s-au îndepărtat 33 de centimetri din intestinul gros.

Simultan, Papa Francisc mai are planificată o vizită în Canada între 24 şi 30 iulie, iar Vaticanului nu a spus nimic despre această călătorie.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top