Știri externe

Legătura neștiută dintre regina Elisabeta și Nicolae Ceaușescu. Puțini au aflat de marea întâmplare

Regina Elisabeta este unul dintre cele mai interesante personaje ale momentului. Suverana a plecat dintre noi la 8 Septembrie, lăsând în urmă lacrimi și durere, dar și o mulțime de amintiri. Una dintre ele îl vizează pe dictatorul Ceaușescu, cu care regina a trăit o întâmplare amuzantă.

Regina s-a ascuns de Ceaușescu

Regina a avut parte de multe momente importante de-a lungul vieții, dar și unele amuzante. Una dintre ele a avut loc în timpului vizitei lui Nicolae Ceaușescu la Londra, la Palatul Buckingham Palace. Aceasta nu se aștepta ca dictatorul să sosească atunci și nici nu era prea incantata de acea vizită, motiv pentru care a făcut un gest amuzant.

Vezi și: Cum va decurge înmormântarea reginei Elisabeta. Toată Anglia se “oprește”

În 1978, Nicolae Ceaușescu a călătorit în Marea Britanie împreună cu soția sa, Elena Ceaușescu, într-o vizită oficială. Era pentru prima data în istorie când un dictator mergea în Anglia, motiv pentru care s-a vorbit mult despre cele întâmplate.

Citește și: Mesajul lui Vladimir Putin după moartea reginei Elisabeta

Cand regina i-a văzut pe cei doi soți, ar fi rămas complet șocată și nu știa cum să reacționeze. Deși mereu era o gazdă bună, de data aceasta nu a fost pregătită pentru oaspeți. Astfel, a decis să se ascundă într-un tufiș, dar mai târziu tot a fost nevoită să dea ochii cu ei, fiind o întâlnire despre care s-a vorbit mult, marcând un moment istoric.

„Regina i-a povestit mai demult unui oaspete, iar acesta mi-a povestit mie, despre vizita soților Ceaușescu. Ieșise să-și plimbe câinii în grădină, iar când i-a văzut venind din sensul opus, o idee i-a încolțit în minte: «Nu, nu pot să dau ochii cu ei!». Așa că, pentru prima și singura dată în viața ei, s-a ascuns într-un tufiș din grădina Palatului, pentru a-și evita propriii oaspeți“, a spus Robert Hardman într-un documentar.

 

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top